Tiodorović osuđena: Još ne zna kako je došlo do udesa

Tiodorovićeva je priznala krivično djelo, ali nije umjela da objasni zbog čega je u krivini izgubila kontrolu nad vozilom, prešla u suprotnu traku i slatjela sa puta
235 pregleda 18 komentar(a)
udes, djevojke, Platije, Foto: Savo Prelević
udes, djevojke, Platije, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.12.2014. 11:31h

Medicinska sestra Kliničkog centra Milijana Tiodorović osuđena je na dvije godine i tri mjeseca zatvora, zbog saobraćajne nesreće u kojoj su poginule njene tri koleginice.

Saobraćajna nesreća dogodila se u maju, kada je automobil kojim je upravljala sletio u kanjon Morače.

Presudu je izrekla sutkinja podgoričkog Osnovnog suda Jelena Perović-Kovačević.

Proces u kojem se Tiodorovićevoj sudilo za teško djelo protiv bezbjednosti saobraćaja, okončan je za dan.

Tiodorovićeva je priznala krivično djelo, ali nije umjela da objasni šta se dogodilo i zbog čega je u krivini izgubila kontrolu nad vozilom, prešla u suprotnu traku i sletjela sa puta u Platije.

U toku suđenja je utvrđeno da je Tiodorovićeva vozila dozvoljenom brzinom - 70 km na čas i da je tako upravljajući vozilom mogla da savlada krivinu, koja je bila kobna za nesrećne djevojke.

Sutkinja je kao olakšavajuće okolnosti cijenila to što je optužena majka maloljetnog djeteta i što se nijedna od porodica poginulih djevojaka nije pridružila krivičnom gonjenju. Prema Krivičnom zakoniku, za to djelo predviđena je kazna od jedne do osam godina zatvora. U teškoj nesreći poginule su tri medicinske sestre Kliničkog centra Milica Stanišić (26) iz Danilovgrada, Jelena Milosavljević (32) iz Podgorice i Dragana Lalović (26) iz Pljevalja.

Tri djevojke su se udavile, a Tiodorovićeva je uspjela da izađe iz vozila. Spasio ju je ribar koji je pecao u blizini mjesta nesreće. Kobnog dana vraćale su se sa polaganja ispita u Beranama. Dromira, dionica puta kroz Platije, godinama je mjesto teških saobraćajnih nesreća.

Bonus video: