Suđenje za obračun u Maslinama: "Pucao sam da bih se spasao"

Laković rekao da je policija našla različite kalibre, a da je nemoguće da je on pucao iz dva pištolja
147 pregleda 4 komentar(a)
Masline, obračun, Foto: Luka Zeković
Masline, obračun, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 03.12.2014. 08:04h

Podgoričanin Dražen Laković tvrdi da je prije dvije godine u Maslinama pucao uvis, dok je Danijel Burzanović rekao da tada nije ni mogao da puca jer nije imao oružje.

To su naveli na početku procesa u kojem im se sudi za izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja, nakon pucnjave u tom podgoričkom naselju. Nije bilo povrijeđenih u tom obračunu.

Laković je ispričao da mu je 20 dana prije pucnjave, bez povoda, prišao Burzanovićev drug Momčilo Prelević i pitao ga zašto ga gleda, i fizički nasrnuo na njega.

Rekao je da Burzanovića i Prelevića zna iz naselja, ali se nije družio sa njima. Nakon incidenta kaže da je čuo da je Burzanović “naoružan i da samo čeka da se sretnu”, zbog čega je pozajmio pištolj kako bi se zaštitio.

“Tog dana sam prolazio pored poligona u Maslinama, gdje su bila njih dvojica... Zaustavio sam vozilo kako bih raspravio sa njima, želio sam samo razgovor. On je automatski izvadio pištolj, repetirao i taj prvi metak je ispao. Vratio sam se u vozilo i uzeo pištolj, on je ispalio metak ka kolima, a ja par metaka u vazduh, da bih ih zaplašio, samo sam spasavao svoj život”, rekao je Laković.

Burzanović je juče rekao da se baš ne sjeća događaja, ali da je sve što je rekao kod tužioca tačno. Tužiocu je ranije rekao da je Laković tada ispalio šest metaka prema njemu i Preleviću...

Laković je prigovorio njegovom iskazu - navodeći da je policija na mjestu pucnjave pronašla metke iz različitih oružja, pa je nemoguće da je on pucao iz dva pištolja.

Burzanović je kod tužioca takođe pominjao konflikt sa Lakovićem od ranije, ali potpuno drugačiji od onog koji je Laković naveo. Burzanović je tvrdio da ga je Laković sa osmoricom momaka prije toga tukao stolicama i da mu je tada zadao i dva udarca drškom od pištolja.

Suđenje se nastavlja 23. januara.

Prema optužnom predlogu, Laković je, u oktobru prije dvije godine, automobilom "golf 5" prolazio pored košarkaškog terena u Maslinama, zaustavio vozilo, a prema njemu su krenuli Momčilo Prelević i Burzanović, kada su okrivljeni ispalili više projektila iz vatrenog oružja jedan prema drugom.

Bonus video: