Ni traga od automobila: Bezuspješna potraga za Džakovićem

Kako su saopštili vatrogasci, Morača je nabujala i vrlo brza, pa je dalja potraga za Džakovićem čamcima nemoguća
98 pregleda 0 komentar(a)
nesreća, Radosav Džaković, Platije
nesreća, Radosav Džaković, Platije
Ažurirano: 03.12.2014. 12:03h

Automobil podgoričkog taksi udruženja "Alo" sletio je juče oko podneva u nabujalu rijeku Moraču, nedaleko od mosta Pjenavac u Platijama.

Vozilom je upravljao taksista Radosav Džaković (39) iz Žabljaka, nastanjen u Podgorici, kome se izgubio svaki trag.

Kolašinski vatrogasci jutros su više sati bezuspješno čamcima pretraživali oko 200 metara nizvodno.

Kako su saopštili, Morača je nabujala i vrlo brza, pa je dalja potraga za Džakovićem čamcima nemoguća. Oni očekuju da će se u potragu uključiti ronilačka ekipa.

Policija je o nestanku taksiste obaviještena sinoć oko 21.55 časova, preko Operativno komunikacionog centra. Na mjesto događaja odmah je upućena ekipa za uviđaje, kolašinski vatrogasci i hitna pomoć.

Inspektori su o događaju obavijestili i zamjenicu osnovnog državnog tužioca u Kolašinu Maju Šćepanović.

"Vijesti" su sinoć kontaktirale i taksi udruženje iz kojeg su saopštili da se trag njihovog kolege izgubio u 12.25 časova.

"Kolega Džaković imao je vožnju iz Podgorice ka mostu Pjenavac. Tu se okrenuo i pri povratku GPS signal njegovog vozila nestao je sa (radara) uređaja. Prema GPS podacima njegov automobil se neposredno prije slijetanja u kanjon kretao brzinom od 69 kilometara na čas", kazala je sinoć Antonija Vujisić iz taksi udruženja "Alo".

Dodala je da je Džaković radi gotovo samostalno.

“Vožnja iz Podgorice nije bila organizovana preko radio kanala. Ne znamo da li je neko bio u vozilu sa Džakovićem”, kazala je Vujisić. Istakla je da je po saznanju za nestanak kolege obaviješteni nadređeni u firmi i da je na mjesto događaja odmah upućen drugi taksista, koji je primijetio djelove auta. Policija i vatrogasci su pretragom terena do zaključenja broja “Vijesti” uspjeli da pronađu samo branik i tablice.

U mjestu gdje je taksista sletio kanjon je dubok 60-ak metara.

Bonus video: