Jovanić će isplatiti Prvoj banci 30.000 eura

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, Jovanić će platiti manje od 30.000 eura koliko je vještačenjem utvrđeno da duguje
139 pregleda 0 komentar(a)
Prva banka, Foto: Arhiva Vijesti
Prva banka, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 02.12.2014. 20:31h

Prva banka i Boro Jovanić dogovorili su se o isplati duga na ime stambenog kredita koji je nekadašnji vozač Aca Đukanovića uzeo prije osam godina u banci premijerovog brata.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, Jovanić će platiti manje od 30.000 eura koliko je vještačenjem utvrđeno da duguje. Svako će plaćati svoje sudske troškove u postupku.

Punomoćnici Prve banke i Jovanića su na jučerašnjem ročištu tražili sudsko poravnanje, a detalji dogovora biće saopšteni na ročištu 23. decembra, jer je jučerašnje odloženo zbog nedolaska sutkinje Sonje Drašković.

Prva banka povući će tužbu u odnosu na žirante Sašu Vujoševića i Draginju Jeretin.

Boro Jovanić, rođeni brat predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića i neko vrijeme vozač Aca Đukanovića, osuđen je ranije za primanje mita kao službenik Uprave carina.

Iako je Zakonom o državnim službenicima i namještenicima propisano da poslove u javnoj službi mogu da obavljaju samo neosuđivane osobe, Jovanić je vraćen u službu nakon što ga je predsjednik Crne Gore Filip Vujanović amnestirao dijela kazne.

Vujanović ga je pomilovao navodno zbog njegovog socijalnog statusa, uz obrazloženje da se sa 150 eura stara o porodici, iako su “Vijesti” tada utvrdile da on živi i od privatnog biznisa.

Bonus video: