Advokat odbrane: Bjelica je priznao da je član partije

Bjelica tužbom traži 10.000 eura za narušeni ugled i duševne bolove
74 pregleda 2 komentar(a)
veseljko koprivica, Foto: Arhiva Vijesti
veseljko koprivica, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 02.12.2014. 10:44h

U podgoričkom Osnovnom sudu juče je završen spor po tužbi predsjednika Upravnog odbora crnogorskog Univerziteta Duška Bjelice protiv novinara “Monitora” Veseljka Koprivice i tog nedjeljnika, a odluka sutkinje Mirjane Popović biće poznata početkom januara naredne godine.

Bjelica tužbom traži 10.000 eura za narušeni ugled i čast i pretrpljene duševne bolove, zbog teksta "Vođa DPS-ove navale", objavljenog u julu prošle godine u “Monitoru”.

U tom tekstu Koprivica je napisao da Bjelica kao član Demokratske partije socijalista, ne može da obavlja visoku funkciju na crnogorskom Univerzitetu. Punomoćnik tužioca, advokat Vladan Đuranoviće u završnom izlaganju predložio je da sud usvoji tužbeni zahtjev Bjelice, kako je precizirano u tužbi.

Punomoćnik “Monitora”, advokat Aleksandar Đurišić, između ostalog, navodi da je i Bjelica potvrdio da je član partije, što tuženom daje za pravo da vjeruje da on djeluje i u partijskom interesu, te da je u pitanju kolumna, u kojoj su dozvoljeni vrednosni sudovi.

"Javne ličnosti su neizbježno i svjesno izložene pomnom ispitivanju svake riječi i djela, kako od novinara, tako i od javnosti uopšte, te stoga moraju stvoriti veći stepen tolerancije”, rekao je Đurišić u završnom izlaganju.

Bjelica je u toku spora istakao da to što je član DPS-a, ne znači da na Univerzitetu, ili na bilo kojoj drugoj funkciji, obavlja rad u ime te partije.

Bonus video: