Madona ambasadorka dobre volje u Malaviju

Do imenovanja došlo nakon sastanka Mutarike i pop kraljice u predsjedničkoj palati Kamuzu
79 pregleda 0 komentar(a)
donama, Foto: Forbes.com
donama, Foto: Forbes.com
Ažurirano: 01.12.2014. 18:10h

Predsjednik Republike Malavi Piter Mutarika imenovao je pop zvijezdu Madonu za ambasadroku dobre volje za prava djece, saopštio je generalni sekretar vlade Malavija Džordž Mkondiva, a prenose zapadni mediji.

On je istakao da će ovo imenovanje imati efekta i velikog značaja za cijelo društvo Malavija i otkrio da je do njega došlo nakon sastanka Mutarike i pop kraljice u predsjedničkoj palati Kamuzu u glavnom gradu Lilongveu u petak.

Malavijski predsjednik sreo se sa Madonom i dvoje njene usvojene djece porijeklom iz Malavija - Mersi Džejsmom i Dejvidom Bendom, tokom ceremonija čiji je cilj bio brisanje nesporazuma nastalog između pjevačice i zvaničnika te zemlje nakon njenog javnog sukoba sa bivšom predsjednicom Džojs Bendom.

Bend je u aprilu ove godine praktično otjerala Madonu iz zemlje nazvavši je arogantnom i manje vaspitanom "čak i od fudbalera Gerija Nevila i Rija Ferdinanda". Aktuelni predsjednik je ipa pozvao slavnu pjevačicu da nastavi svoj humanitarni rad u Malaviju.

"Molim te da nastaviš svoj rad na podršci i unaprijeđenju obrazovanja u ovoj zemlji", kazao je Mutarika na sastanku u petak, dok je Madona tom prilikom predstavila planove za izgradnju 50-okrevetne dječije hirurgije i jedinice intenzivne njege.

"Malavi je posebna zemlja, između ostalog i po tome što sam ovdje usvojila svoja dva djeteta", kazala je Madona.

Bonus video: