Krivokapić: Tvoje stvaralaštvo čini Crnu Goru umjetnički velikom

“Stvarati iz crnogorskog surovog kamena skulpture suptilnih linija je svojevrsna alhemija. Tvoja djela nose jednu od najljepših poruka svijetu iz male Crne Gore, da je ovaj naš krš samo površina koja prekriva plemenitu i toplu dušu”
3 komentar(a)
Miodrag Šćepanović, Foto: Vesko Belojević
Miodrag Šćepanović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 01.12.2014. 16:09h

Predjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić uputio je akademskom vajaru iz Kolašina Miodragu Šćepanoviću čestitku povodom osvajanja bronzane medalje za skulpturu na ovogodišnjem prestižnom Salonu francuskih umjetnika "Grand pale" u Parizu.

“Vijest o još jednom u nizu tvojih svjetskih uspjeha me je posebno obradovala i učinila ponosnim, jer tvoje stvaralaštvo čini Crnu Goru umjetnički velikom – van njenih granica, svjetskom”, navodi se u čestitki.

“Stvarati iz crnogorskog surovog kamena skulpture suptilnih linija je svojevrsna alhemija. Tvoja djela nose jednu od najljepših poruka svijetu iz male Crne Gore, da je ovaj naš krš samo površina koja prekriva plemenitu i toplu dušu”.

Krivokapić na kraju navodi da je stvaralaštvo Šćepanovića prilog crnogorskoj umjetničkoj baštini, ali i poziv državi da snažnije podrži i pomogne umjetnike “jer kultura i umjetnost su biće jednog naroda i njegov spiritus movens”.

Bonus video: