Lovćen savladao Mornar, Arsenal jači od Nikšića

Na tabeli vodi Lovćen sa 20 bodova, slijede Arsenal 19, Mornar 14, Nikšić 8 i Budućnost dva boda
0 komentar(a)
Lovćen-Mornar, ragbi Lovćen, Foto: Goran Kapor
Lovćen-Mornar, ragbi Lovćen, Foto: Goran Kapor
Ažurirano: 30.11.2014. 18:43h

U šestom kolu crnogorskog ragbi prevenstva Lovćen je savladao Mornar iz Bara rezultatom 23:14 i time sačuvao lidersku poziciju na tabeli. U drugoj utakmici Arsenal Porto Montenegro bio je bolji od Nikšića 10:5. Slobodna je bila ekipa Budućnosti.

Ekipa Lovćena krenula je sa nizom poena - dva eseja (pet bodova), pretvaranje (2) i kaznom (3) i time bila u vodjstvu sa 15:0. Barani su pred sami kraj prvog poluvremena postigli esej i pretvaranje za 15:7.

Na početku drugog poluvremena Mornar postiže esej i pretvaranje i razliku smanjuje na svega bod razlike. Igrači Lovćena iskorišćavaju dosudjeni kazneni udarac za 18:14. Barani u završnici ipak ne usvjevaju da postignu esej za preokret, dok Lovćen pred sami kraj postiže svoj za konačnih 23:14.

U utakmici Arsenala i Nikšića vodila se prava rovovska borba za svaki metar terena. Tivćani su u prvom poluvremenu iskoristili dvije prilike za esej i poveli sa 10:0. U drugom poluvremenu nikšićani uzvrćaju sa esejom za 10:5, a pred kraj meča imali su dva duga napada gdje su stizali do same esej linije ali nisu uspjeli da je pređu.

Sa meča Arsenal - Nikšić

Na tabeli vodi Lovćen sa 20 bodova, slijede Arsenal 19, Mornar 14, Nikšić 8 i Budućnost dva boda.

U narednom kolu, posljednjem u jesenjem dijelu prvenstva, sastaju se Lovćen - Nikšić i Mornar - Budućnost. Slobodna će biti ekipa Arsenala.

Bonus video: