Na aerodromu Podgorica oduzeta ogrlica sa brilijantima i sat "Rolex"

Zbog počinjenog carinskog prekršaja izdat je prekršajni nalog i izrečena novčana kazna. Roba je trajno oduzeta.
163 pregleda 0 komentar(a)
nakit aerodrom, Foto: Upravacarina.gov.me
nakit aerodrom, Foto: Upravacarina.gov.me
Ažurirano: 29.11.2014. 15:23h

Carinski su na aerodrom Podgorica obavljajući kontrolu putničkog prtljaga, otkrili i oduzeli, ogrlicu od bijelog zlata sa brilijantima, vrijednu oko 1.000,00 eura i sat "Rolex" vrijedan oko 4.500 eura.

"Putnik, u čijem je prtljagu pronađena ogrlica, došao je u Crnu Goru letom YM103. Roba koja je unešena u carinsko područje Crne Gore nije bila prijavljena nadležnim carinskim organima. Vrijednost ogrlice, po fakturi koja je pratila robu je 941 euro", navodi se u saopštenju Uprave carija.

Dodaje se da je zbog počinjenog carinskog prekršaja izdat prekršajni nalog i izrečena novčana kazna. Roba je trajno oduzeta.

"Na aerodromu Podgorica u prtljagu putnika, sa leta YM105- Beograd -Podgorica, carinici su pronašli luksuzni ručni sat marke “Rolex”, vrijedan oko 4.500 eura, a koji nije bio prijavljen nadležnim carinskim organima".

Neprijavljivanjem robe počinjen je carinski prekršaj i roba je oduzeta do okončanja sudskog postupka. Putniku je izdat prekršajni nalog i izrečena novčana kazna. Vlasnik robe se odlučio na sudsko odlučivanje, navodi se u saopštenju Uprave carina.

Bonus video: