Goran Đukanović sa osnovcima „Meksika”

186 pregleda 0 komentar(a)
Olimpijski san, Goran Đukanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Olimpijski san, Goran Đukanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 29.11.2014. 09:07h

Proslavljeni crnogorski rukometaš Goran Đukanović, juče je u sklopu drugog dijela projekta „Olimpijski san - promocija olimpijskih vrijednosti i ideala”, bio gost Osnovne škole „Meksiko” u Baru.

Oko 130 učenika 4. i 5. razreda obasipali su pitanjima dugogodišnjeg reprezentativca i kapitena prve crnogorske rukometne reprezentacije, a on im je prenosio iskustvo iz bogate karijere i potom podijelio autograme.

"U vašim godinama najvažnije je, naravno uz obrazovanje, da se bavite sportom. Sa 10-11 godina polako treba da se opredjeljujete koji će to sport biti, ali ne morate da žurite, imate još dovoljno vremena. Najvažnije je da ste u sportu, koji god da izaberete nećete pogriješiti", kazao je Đukanović.

Kao krunu njegove bogate karijere, Đukanović je istakao nastup na Olimpijskim igrama 2000. u Sidneju.

"Olimpijske igre su san svakog sportiste, nezaboravno iskustvo za svakoga. Reprezentacija za koju sam igrao - tada je to bila Srbija i Crna Gora - osvojila je 4. mjesto i to mi je najdraži rezultat u karijeri. Uz to, boravak u Olimpijskom selu, susreti sa legendarnim asovima iz svih sportova, nešto je što ostaje kao najljepša uspomena za čitav život", rekao je Đukanović, a onda i uputio poruku:.

"Vjerujem da ćete se jednog dana sjetiti ovog našeg razgovora, da ćete biti uspješni sportisti i reprezentativci Crne Gore u raznim sportovima, te da ćete jednom i vi ovako prenositi vaše iskustvo na mlađe naraštaje. Važno je samo da vrijedno trenirate, da pohađate časove fizičkog vaspitanja, jer na tim časovima sve počinje. Tako smo i mi počinjali", zaključio je Đukanović.

Njegovi domaćini u OŠ „Meksiko” bili su direktorica Elda Džanković-Ibrišimović, učiteljice 4. razreda Lejla Bubić, Rajka Vujović i Nada Trošović, te učiteljice 5. razreda Daranka Vujović i Radmila Obradović.

Projekat „Olimpijski san - promocija olimpijskih vrijednosti i ideala” realizuju Centar za borbu protiv gojaznosti djece (CEPROG) i Crnogorski olimpijski komitet, a pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Bonus video: