Piperović oslobođen, poručio Saviću da ga i dalje goni

"Naravno, ostaje vrlo gorak ukus da, neko ko vrši visoku funkciju u crnogorskom sudstvu, za javno izgovorenu riječ i kritiku, prijavljuje kolegu"
103 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Piperović, Foto: Vesko Belojević
Zoran Piperović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 28.11.2014. 19:47h

Advokat Zoran Piperović oslobođen je optužbe da je počinio težu povredu dužnosti advokata i kodeksa profesionalne etike - kada je presudu u postupku “Zavala” nazvao brukom.

Takvu odluku donijelo je tročlano vijeće Disciplinskog suda Komore, kojim je predsjedavao advokat Đorđije Ulićević.

“Sud je utvrdio da nije izvršio težu povredu kodeksa profesionalne etike advokata i da nije uvrijedio sud i službeno vijeće koje je učestvovalo u postupku, već da je samo iznio svoj vrednosni sud o pravnom aktu, u konkretnom slučaju o presdi. U izjavi, koju je dao medijima ispred zgarde Višeg suda, a ne u sudu, pohvalno se izjasnio o sudećem sudiji, govoreći da je poznaje više od dvadeset godina kao sjajnu sutkinju”, kazao je Ulićević “Vijestima” obrazlažući odluku.

Suđenje Piperoviću održano je nakon što je Disciplinski tužilac Komore Živko Savović podigao optužnicu protiv njega zbog nedoličnog ponašanja prema sutkinji Valentini Pavličić.

Prijavu protiv podgoričkog advokata podnio je 23. jula predsjednik Višeg suda u Podgorici Boris Savić.

Piperović je rekao da je da je informaciju o oslobađajućoj odluci dobio od kolege Velibora Markovića, koji ga je, kako je kazao pred sudom Komore, branio na sjajan način.

“Rekao mi je da je Disciplinski sud jednoglasno donio oslobađajuću odluku. Naravno, ostaje vrlo gorak ukus da, neko ko vrši visoku funkciju u crnogorskom sudstvu, za javno izgovorenu riječ i kritiku, prijavljuje kolegu. Umjesto da poradi na boljem tretmanu branilaca, koji svugdje u okruženju imaju bolji i civiliozvaniji tretman nego u Crnoj Gori”, kazao je Piperović.

On je predsjedniku Višeg suda, koji je i podnio prijavu protiv njega, poručio da se u toj borbi ne predaje i da nastavi da ga zbog “bruke” goni pred svim međunardonim institucijama.

Bonus video: