Seve uporedila bivšeg saradnika sa Voldemorom

Ona i Tutić su prekinuli saradnju 1998, a pjevačica je tada kazala da su njihova dva trogodišnja ugovora, od 1992. do 1998, bili robovlasnički.
93 pregleda 0 komentar(a)
severinica, Foto: Dalje.com
severinica, Foto: Dalje.com
Ažurirano: 28.11.2014. 16:16h

Hrvatska pop pjevačica Severina uporedila je na nedavnom koncertu svog bivšeg saradnika Zrinka Tutića sa Voldemorom, glavnim zlikovcem iz knjiga i filmova o Hariju Poteru.

"Jeste li gledali Harija Potera? Znate ko je Voldemor? Onaj čije se ime ne izgovara. E pa ja ću ga izgovoriti - Zrinko Tutić", kazala je 42-ogodišnja pjevačica na humanitarnom koncertu u organizaciji "Rotary kluba Gradec" i Adria Medije "Uljepšajmo njihov svijet".

Ona je pjevala za djecu iz Specijalne bolnice u Gornjoj Bistri, a koncert je organizovan kako bi se sakupila novčana sredstava za uređenje soba u kojima klinci borave. To što je pjevala mališanima nije joj smetalo da se ponovo obračuna sa nekadašnjim saradnikom i autorom hitova kao što je "Dalmatinka", prenosi portal "24 sata".

Ona i Tutić su prekinuli saradnju 1998, a pjevačica je tada kazala da su njihova dva trogodišnja ugovora, od 1992. do 1998, bili robovlasnički.

"Pjevač donese sebe i ništa više. Mi sve osmislimo, finansiramo i napravimo projekat u koji vjerujemo. Platimo troškove, pa ono što ostane dijelimo po pola. Ne mislim da je to robovlasnički ugovor", odgovorio je tada Tutić.

Na dodjeli Porina u Dubrovniku 2002. Severina je provocirala Tutića izmijenivši tekst pjesme "Mala je dala". "Ista pisma, samo druge riči. Jedan tukac drugom tukcu sliči. Sa takvima je mala oduvijek znala, nije to šala", pjevala je ona dok je gledala u autora numere.

Bonus video: