SUĐENJE ZA ŠAMAR

Pejović: Medojević više ne zna od koga ga je strah

U sudu je danas pušten snimak iz dnevnika Televizije Vijesti, gdje je Pejović 25. juna novinarima ispred Osnovnog suda kazao da će pljunuti i ošamariti Medojevića gdje god ga bude sreo i da mu je “samo šamar zavalio kao jednoj običnoj ženturači”
212 pregleda 0 komentar(a)
Veselin Pejović, Nebojša Medojević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Veselin Pejović, Nebojša Medojević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 28.11.2014. 11:32h

Suđenje nikšićkom biznismenu Veselinu Pejoviću, koji se tereti da je 21. februara ošamario poslanika Demokratskog fronta (DF) Nebojšu Medojevića, nastavljeno je danas u Osnovnom sudu pregledavanjem snimaka sa beogradskog aerodroma “Nikola Tesla”.

Sudija Larisa Mijušković Stamatović zakazala je nastavak suđenja za 21. januar.

Pejoviću se na teret stavlja krivično djelo ugrožavanje sigurnosti. On je u ranijem iznošenju odbrane priznao da je ošamario i pljunuo Medojevića, ali da mu nije prijetio.

Međutim, kako je na kraju suđenja održanog 25. juna Pejović novinarima kazao da će Medojevića pljunuti i ošamariti kad god ga vidi, protiv njega je proširen optužni predlog.

Pejović je danas potvrdio da je kazao da će pljunuti i ošamariti Medojevića gdje god ga bude sreo, ali da to, kako je naveo, ne znači da on bije žene i djecu, kako su to pojedini novinari prenijeli.

U sudu je danas pušten snimak iz dnevnika Televizije Vijesti, gdje je Pejović 25. juna novinarima ispred Osnovnog suda kazao da će pljunuti i ošamariti Medojevića gdje god ga bude sreo i da mu je “samo šamar zavalio kao jednoj običnoj ženturači”.

“Medojević strahuje od samoga sebe, jer je toliko neistina iznio za mene i druge ljude pa više ne zna od koga ga je strah”, kazao je Pejović.

U sudu je pušten i snimak sa beogradskog aerodroma, na kojem se, prema riječima advokata Pejovića, Dragoljuba Đukanovića, ništa ne dešava osim onog što se inače dešava na aerodromima.

“Osim normalnog razgovora ne vidim ništa. Tu su i dva policajca pa ne znam kako to da nije odreagovalo obezbjeđenje ako je bilo fizičke ugroženosti”, kazao je Đukanović.

Zastupnik optužbe međutim smatra da se na snimku jasno vidi da Medojević i Pejović vode razgovor i da Pejović uzima metalni stubić, kreće u pravcu Medojevića i tada interveniše obezbjeđenje.

Pejović je i danas ponovio da mu se metalni stubić zapleo oko nogu i da se samo sagnuo da ga ispravi.

“Ne vidi se da sam krenuo prema ikome”, kazao je Pejović.

Pejović je u decembru prošle godine pokazao interesovanje za Kombinat aluminijuma (KAP), a u januaru su se u medijima pojavljivali tekstovi u kojima Medojević tvrdi da se kupovinom KAP-a pere novac.

Pejović je rekao da Medojević do danas nije ponudio nijedan dokaz da je on kriminalac i da je povezan sa narkokartelom i narkobosom Darkom Šarićem.

“Tražim da mi to dokaže, ili da mi se izvine”, rekao je Pejović.

Medojević je na suđenju 25. juna rekao da u spornom tekstu nije mislio na njega, već na premijera Mila Đukanovića.

Pejović je uhapšen 23. februara i bio je u pritvoru 48 sati, nakon čega je pušten da se brani sa slobode.

Preporučujemo za Vas