Đukanoviću kazna 1.000 eura zbog nedolaska na suđenje Šariću i Lončaru

Specijalno vijeće sudije Šefkije Đešević smatra da je suđenje optuženima za pranje 19, 2 miliona eura važnije od Đukanovićevih „ranije preuzetih obaveza u Apelacionom i ulcinjskom Osnovnom sudu“
69 pregleda 0 komentar(a)
Duško Šarić, Foto: Jadranka Ćetković
Duško Šarić, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 28.11.2014. 10:48h

Branilac Duška Šarića i Jovice Lončara, advokat Borivoje Đukanović, kažnjen je novčano - sa 1.000 eura, zbog nedolaska na suđenje u Višem sudu u Bijelom Polju.

To je odluka specijalnog vijeća sudije Šefkije Đešević, koji smatra da je suđenje optuženima za pranje 19, 2 miliona eura važnije od Đukanovićevih „ranije preuzetih obaveza u Apelacionom i ulcinjskom Osnovnom sudu“.

Đukanović će, dodao je sudija Đešević, snositi i sve troškove glavnog pretresa, čiji će iznos biti utvrđen naknadno.

Šariću i Lončaru se u Višem sudu reći put sudi zbog pranja novca u produženom djelovanju. Istovremeno, Šarić i Lončar su otkazali punomoće dosadašnjim braniocima advokatima Kasimu Dizdareviću iz Bijelog Polja i Miodragu Goluboviću iz Pljevalja.

Predsjedavajući vijećem sudija Šefkija Đešević istakao da je predmet od izuzetne važnosti, zbog čega sud nije prihvatio razloge izostanka advokata Borivoja Đukanovića – zbog ranije preuzetim obaveza u Aplecionom sudu i i ulcinjskom Osnovnom sudu, što je mogao da riješi putem zamjeničkog punomoćja.

„Ukoliko se na sledeći pretres optuženi za pranje novca ne dođu sa advokatom, sud će im odrediti punomoćnika po službenoj dužnosti“, kazao je sudija Đešević.

Bonus video: