Advokat džukelom nazvao oca pokojnika

Dr Čukić rekla da su povrede na Šoškiću nastale neposredno i u jako kratkom vremenu prije utopljenja, ili u toku utopljenja
526 pregleda 58 komentar(a)
Kasim Dizdarević, Foto: Boris Pejović
Kasim Dizdarević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.11.2014. 15:29h

Advokat Kasim Dizdarević nazvao je juče džukelom Vladimira Šoškića, oca pokojnog Miroslava.

Na početku jučerašnjeg glavnog pretresa za smrt tog dvadesetdvogodišnjeg Beranca, došlo je do žučne rasprave između branioca optuženog Željka Bojića i Šoškića.

Nakon što je Šoškić advokatu rekao da “ne mlati”, ovaj je uzvratio, obraćajući se sudiji: ”Ja vas molim da me zaštitite od ovih džukela”.

Vladimir Šoškić

Miroslav Šoškić nestao je 17. decembra 2008. godine, bježeći pred policijom, a kasnije je njegovo beživotno tijelo pronađeno u Limu.

U prvoj zvaničnoj verziji stradanja on se, navodno, udavio u Limu, a sve povrede po glavi i tijelu, kako je vještačila drDragana Čukić, posljedica su udaranja o stijene i kamenje u vodi.

Optužnica je, međutim uslijedila nakon nalaza dr Miodraga Šoća, čijim je vještačenjem utvrđeno da je smrt bila nasilne prirode.

Prema optužnici, Bojić je teško povrijedio Šoškića i držeći ga za ruku, nanio povrede po licu i glavi, vjerovatno pištoljem...

Čukić je juče rekla da prije započinjanja obdukcije nije imala podatak da se radilo o tuči, a da se, ni nakon podataka dobijenih od istražnog sudije, nije moglo zaključiti da je Šoškić prethodno tučen.

Ona je konstatovala da su navedene povrede mogle nastati “i tokom procesa skoka u vodu”. Na pitanje advokata Draga Konatara - odakle joj podatak da je bilo skoka u vodu, Čukić je kazala da je to zaključila iz podataka dobijenih od istražnog sudije.

Dodala je da niko od vještaka koji su se kasnije bavili tim slučajem, nije drugačije opisao povrede, već se jedino razlikuju u mišljenjima o nastanku.

Čukić je rekla da su povrede na Šoškiću nastale neposredno i u jako kratkom vremenu prije utopljenja ili u toku same agonije - utopljenja.

Čukić: Šoćeve izjave sudska medicina ne poznaje

Čukićeva je rekla da sudska medicina ne poznaje neke detalje koje je, nakon druge obdukcije, iznio Šoć.

„Konkretno, oko preloma desnog sljepoočnog dijela, na sudsko-medicinskom odboru smo raspravljali i nakon ekshumacije dr Šoć je tvrdio da je u pitanju utisnuti prelom, a ja da nije, jer sam obdukovala čovjeka. Međutim, iako je tvdio da jeste, dr Šoć je kasnije tvrdio da nije bio utisnuti prelom i da mu se učinilo, što je potvrdio i sudsko-medicinski odbor iz Beograda. S druge strane, izjava Šoća da se nakon zadobijenih kontuzija mozga gubi svijest, uopšte nije tačna. U stručnoj literaturi stoji da su to teške povrede, ali da ljudi mogu da se kreću i da preduzimaju određene radnje.

Bonus video: