Decembarski repertoar CNP-a počinje “Urnebesnom tragedijom“

Na repertoaru u decembru biće i posljednja premijerno izvedena predstava u CNP-u - “Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja”, Iva Brešana u režiji Luke Kortine, kao i komad “Allegretto Albania”, Stefana Čapaljikua, u režiji Idriza Đokaja, i “Koza ili ko je Silvija”, Edvarda Olbija, u režiji Danila Marunovića
62 pregleda 1 komentar(a)
CNP, Foto: Boris Pejović
CNP, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.11.2014. 12:39h

Decembarski repertoar Crnogorskog narodnog pozorišta obilježiće premijerno izvođenje predstave “Urnebesna tragedija“, Festival filma o ljudskim pravima, bogat muzički program, tradicionalni Božićni koncerti, i dva programa koja CNP realizuje u saradnji sa Francuskim institutom Crne Gore i Ambasadom Rumunije u Crnoj Gori, najavljeno je iz Nacionalnog teatra.

“Urnebesna tragedija”, po tekstu Dušana Kovačevića, u režiji Veljka Mićunovića, premijerno će biti izvedena 26. decembra na Velikoj sceni CNP-a. Dramaturg predstave je Slobodan Obradović, kostimograf i scenograf Miodrag Tabački, izbor muzike potpisuje reditelj Mićunović, a u predstavi igraju Ana Vujošević, Mladen Nelević, Vule Marković, Nada Vukčević, Branimir Popović, Branka Stanić, Meto Jovanovski, Milivoje Obradović i Momo Pićurić. Predstava će reprizno biti izvedena 27. decembra.

Festival filma o ljudskim pravima “Ubrzaj” biće održan od 10. do 14. decembra u CNP-u, u organizaciji Centra za građansko obrazovanje. Na Velikoj sceni i Sceni Studio biće prikazano 12 filmskih ostvarenja.

Na repertoaru u decembru biće i posljednja premijerno izvedena predstava u CNP-u - “Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja”, Iva Brešana u režiji Luke Kortine, kao i komad “Allegretto Albania”, Stefana Čapaljikua, u režiji Idriza Đokaja, i “Koza ili ko je Silvija”, Edvarda Olbija, u režiji Danila Marunovića.

Savremeni cirkus “Petits plaisirs”, francuske kabare trupe Les Krilati, biće izveden trećeg decembra, u saradnji sa Francuskim institutom Crne Gore. Na Velikoj sceni CNP-a ova kabare trupa će publici ponuditi akrobacije, humor, pjesme i ples, baveći se pitanjem sitnog zadovoljstva, jednostavnog i podijeljenog, na pomalo apsurdan ali posve cirkuski način. U saradnji sa Ambasadom Rumunije osmog decembra će nastupiti Ansambl Crisana iz Oradee, (Rumunija). Na koncertu pod nazivom “Proslavimo u rumunskom duhu”, povodom Nacionalnog dana Rumunije, ansambl predvođen dirigentom Adrianom Miescuom, izvodiće orkestarske svite, plesove iz Moldavije, Muntenije, Bihora, Oasa, kao i pjesme koje prate istoriju Rumunije, u izvedbi vokalnih solista.

Crnogorski simfonijski orkestar nastupiće na Velikoj sceni CNP-a četvrtog decembra uz dirigentsko vođstvo Grigorija Kraska i solistu Domenika Nordia, violinistu iz Italije, u saradnji sa Amasadaom republike Italije i 17. decembra sa solistom Denisom Šapovalovim, violončelistom iz Rusije.

I ove godine biće održani tradicionalni božićni koncerti. Na koncertu 20. decembra nastupiće Mješoviti hor Muzičke akademije sa Cetinja, uz dirigenta Aleksandru Knežević.

Drugi Božićni koncert biće održan petog januara kada će nastupiti Mješoviti hor AKUD Stanko Dragojević, uz dirigentsko vođstvo Ilije Dapčevića i Zoje Đurović.

Bonus video: