Prvenstvo Crne Gore 13. i 14. decembra u Igalu

0 komentar(a)
Plivanje, Podgorica, Foto: Zoran Đurić
Plivanje, Podgorica, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 27.11.2014. 12:04h

Prvenstvo Crne Gore u plivanju biće održano 13. i 14. decembra na bazenu Instituta Igalo, saopšteno je iz Vaterpolo i plivačkog saveza (VPSCG).

Prvog takmičarskog dana, u muškoj i ženskoj konkurenciji, u prijepodnevnom programu, planirane su discipline 50 slobodno, 200 prsno, 100 delfin i mješovito i 800 metara slobodno.

Poslijepodnevnim programom predviđene su discipline 50 metara delfin, 400 slobodno, 200 leđno i mješovito i štafeta 4x50 metara slobodno.

Nedjelni prijepodnevni program predviđa trke na 50 metara leđno, 100 slobodno, 200 delfin i 1.500 slobodno, a poslijepodnevni 50 metara prsno, 200 slobodno, 100 leđno, 400 mješovito i 4x50 mješovito.

Subotnji program počeće u deset i 17 sati, u nedjelju će jutarnji dio početi u devet, a poslijepodnevni u 15 sati i 30 minuta.

“Takmičenje će biti održano u četiri dijela, po pravilima Svjetske plivačke i vaterpolo asocijacije i VPSCG, u pokrivenom bazenu dužine 25 metara sa šest staza. Pravo nastupa na takmičenju imaju samo registrovani plivači VPSCG, dok će takmičari bez registracije plivati van konkurencije. Takmičar može plivati u jednom dijelu programa dvije individualne discipline plus štafeta”, piše u saopštenju objavljenom na zvaničnom sajtu VPSCG.

Navodi se da će takmičari biti razvrstani u grupe po vrijednosti prijavljenih rezultata.

"To znači da najslabija prijavljena vremena nastupaju prva. Startnina za takmičenja po plivaču je pet EUR. Plivačima će biti dodijeljene medalje u individualnim disciplinama i štafetama za prva tri mjesta po uzrasnim kategorijama. Kategorije su zatvorene sem seniorske", piše u saopštenju.

Takmičenje, čiji je organizator Plivački i vaterpolo klub Jadran, biće održano u konkurenciji mlađih i starijih pionira, kadeta, juniora i seniora.

Bonus video: