Japan mijenja Njemačku, šansu dobila i Venecuela

0 komentar(a)
Svjetska liga, Foto: Arhiva "Vijesti"
Svjetska liga, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 26.11.2014. 19:46h

Umjesto Njemačke, koja je odustala od takmičenja, u drugoj diviziji Svjetske lige u odbojci igraće Japan, a mjesto Japana u trećoj diviziji zauzeće Venecuela, saopštila je Svjetska odbojkaška federacija, objavljujuć i kompletan i definitivan raspored takmičenja u sve tri divizije.

Podsjećanja radi, u narednom takmičenju nastupiće rekordan broj od 32 reprezentacije, podijeljenih u tri divizije.

Prvi put u svojoj istoriji, u ovom takmičenju nastupiće i Crna Gora, i to u trećoj diviziji, a još 31. oktobra je žrijebom odlučeno da rivali naših odbojkaša u grupi F biće Turska, Portoriko i Tunis.

Crna Gora će, od 12. do 14. juna iduće godine, biti domaćin prvog turnira, dok će Turska organizovati drugi, od 19. do 21. juna.

U grupi G, u trećoj diviziji, nastupiće Kina, Meksiko, Slovačka i Grčka, a u grupi H Egipat, Venecuela, Španija i Kazahstan.

Finalni turnir treće divizije odigraće se od 3. do 5. jula u Slovačkoj. Na finalnom turniru će, pored Slovačke, igrati i pobjednici sve tri grupe.

U prvoj diviziji, u grupi A igraće Brazil, Srbija, Australija i Italija, a u grupi B Sjedinjene Američke Države, Iran, Poljska i Rusija.

Najzad, u drugoj diviziji, grupu C čine Bugarska, Kanada, Argentina i Kuba, grupu D Japan, Češka, Južna Koreja i Francuska, te grupu E Portugal, Belgija, Finska i Holandija.

Bonus video: