Specijalna nagrada Jeleni Jovančov

ovančov se predstavila sa četiri rada, a nagrađena grafika pripada ciklusu “Govor tijela” i nastala je u kombinovanoj tehnici duboke štampe
62 pregleda 0 komentar(a)
Jelena Jovančov grafika
Jelena Jovančov grafika
Ažurirano: 26.11.2014. 10:04h

Crnogorska umjetnica Jelena Jovančov dobitnica je Prve posebne nagrade na međukontinentalnom Bijenalu grafike malog formata “Inter-Art”, koje se od 21. novembra održava u Ajudu, u Rumuniji.

Jovančov se predstavila sa četiri rada, a nagrađena grafika pripada ciklusu “Govor tijela” i nastala je u kombinovanoj tehnici duboke štampe.

Selekciju ovogodišnjeg “Inter-Arta”, na kojem se predstavilo 89 umjetnika iz trideset zemalja, napravili su dr Dorel Gaina, profesor na Univerzitetu umjetnosti i dizajna u Klužu, Ioan Hadarig, umjetnički direktor “Inter-Art” fondacije i Stefan Balog, predsjednik “Inter-Art” fondacije.

Oni su odlučivali i o nagradama “Inter-Arta”, kojih je tradicionalno šest, a Gran pri je ove godine pripao rumunskom grafičaru Jakabhazi Alexandru.

Jelena Jovančov diplomirala je i magistrirala na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju u klasi prof. Anke Burić. Do sada je imala devet samostalnih i preko 110 selektovanih međunarodnih izložbi.

Bonus video: