KRITIKOVAO POJEDINE KOLEGE

Piperović: Komora radi za Medenicu

Sud Advokatske komore za tri dana odlučiće da li je Piperović kriv za vrijeđanje sutkinje Pavličić
139 pregleda 12 komentar(a)
Zoran Piperović, Foto: Savo Prelević
Zoran Piperović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.11.2014. 10:36h

Disciplinski sud Advokatske komore za tri dana odlučiće da li je advokat Zoran Piperović kriv, nakon što je presudu u predmetu “Zavala” nazvao - brukom. Optužnicu protiv njega podigao je disciplinski tužilac Komore Živko Savović, nakon što ga je predsjednik Višeg suda prijavio da se nedolično ponašao prema sutkinji Valentini Pavličić.

Piperović je juče pred Disciplinskim sudom rekao da je sadašnja Komora “produžena ruka Vrhovnog suda”, na čijem je čelu Vesna Medenica.

"Nadam se da će Disciplinski sud odlukom spasisti Komoru od nje same. Nikada u istoriji advokature, ni u jednoj državi na svijetu nije se dogodilo, niti će, da Komora inicira postupak protiv svog člana zbog revnosnog suda prema presudi”, kazao je Piperović.

On je kolegama rekao da je tačno sve što piše u optužnici i pojasnio “da se to (presuda) i naziva tim imenom”.

"Objasnio sam im zašto drugog imena takva odluka nema. Pred sudom su navedene sve konvencije međunarodnog prava, sve odluke domaćih sudova koje tretiraju granicu slobode izražavanja, jer ovo je suđenje slobodi izražavanja”, kazao je on.

Piperović je dodao da je Savović ostao kod odluke i da je na suđenju rekao “da svi advokati treba da paze kako se ponašaju prema sudijama”.

"Naravno, nije rekao kako sudije treba da se ponašaju prema advokatima. Naveo sam primjer da je Pavličić, dok je izricala presudu i obrazlagala je, izvrijeđala kolegu Vaslija Kneževića. Predsjednik Komore koji je bio angažovan u tom predmetu trebalo je da je prijavi Sudskom savjetu, umjesto toga oni organizuju meni suđenje”, kazao je Piperović.