Spriječite tuče među beranskim školarcima

“Moje dijete je prošlo sa lakšim tjelesnim povredama, ali je pitanje dana kada će neko da strada, a tada će biti kasno”, rekao je Vuk Mihajlović
175 pregleda 8 komentar(a)
Zgrada, Berane, Foto: Tufik Softić
Zgrada, Berane, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 25.11.2014. 20:40h

Otac šesnaestogodišnjeg Beranca S.M. Vuk Mihajlović, uputio je apel nadležnim službama da stanu na kraj maloljetničkoj delinkvenciji i sve učestalijim tučama među učenicima beranskih srednjih škola.

U jednoj od tih tuča nedavno je pretučen njegov sin, učenik drugog razreda srednje Elektro-tehničke škole.

“Ovo se mora spriječiti, jer nije izolovan slučaj. Moje dijete je prošlo sa lakšim tjelesnim povredama, ali je pitanje dana kada će neko da strada, a tada će biti kasno”, rekao je Mihajlović.

Prema policijskom zapisniku njegovog sina je 19. novembra, oko 13 časova, kada se vraćao iz škole, sačekala grupa učenika. Nemilosrdno su ga pretukli.

“Izašli su iz ulaza prve zgrade do škole. Najprije me je napao jedan, a onda, kada sam pokušao da se branim, priskočilo je njih desetak. Udarali su me rukama i nogama po glavi i tijelu”, piše u prijavi.

Šesnaestogodišnjak je policiji rekao da su ga tukli J.B, M.B, B.J, M.D i F.B.

“Nogama u leđa udarao me S.B. a u stomak N.B. Za ove mladiće sam siguran da su me udarali, za druge koji su bili prisutni, nijesam”, rekao je on beranskim inspektorima, tvrdeći da nije dao povod za prebijanje, i da sa sugrađanima koji su ga tukli ranije nije imao konflikte.

On je policiji rekao da su nakon prebijanja naišli njegovi drugovi i pomogli mu da ustane. Dodao je da je prvo sjedio u žbunju pored zgrade, osjećajući mučninu i nagon za povraćanje, a onda otišao kući, odakle je prebačen u bolnicu.

Ljekari su konstatovali da su kod S.M. vidljivi krvni podlivi u predjelu potiljka, čela, leđa i trbuha.

Prema informacijama “Vijesti” policija je podnijela prijave tužilaštvu protiv više maloljetnika koje je S.M naveo u prijavi.

Otac pretučenog učenika rekao je “Vijestima” da ne krivi nikoga, ali da apeluje zbog dobrobiti druge djece.

“Molim roditelje kojima se ovakve stvari događaju da istupe javno, i da zajednio sa policijom, školama i socijalnim službama stanemo tome na kraj”, rekao je Mihajlović.

Bonus video: