Podgorica: Maloljetnik osumjičen za nanošenje lake tjelesne povrede

3 komentar(a)
hapšenje, lisice, Foto: Shutterstock
hapšenje, lisice, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 25.11.2014. 18:59h

Podgorička policija uhapsila je E.E. (17) iz Podgorice, zbog sumnje da je danas, na štetu L.M. (16) iz Podgorice, počinio krivično djelo laka tjelesna povreda.

"Sumnja se da je E.E. danas oko 12,30 časova, u ulici Vasa Raičkovića u Podgorici, preko puta JU Srednja stručna škola "Ivan Uskoković", prišao L.M. i I.K. (16) iz Podgorice dok su se njih dvojica tukla i L.M. zadao dva udarca u potiljak drškom od startnog pištolja. CB Podgorica je od strane građana obaviještena da je u toku tuča u blizini pomenute škole, čiji su inače sva tri navedena lica učenici, nakon čega na lice mjesta upućena policijska patrola koja je na licu mjesta zatekla L.M, dok su se E.E. i I.K. već bili udaljili sa lica mjesta", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Dodaje se da je L.M. medicinska pomoć pružena u Kliničkom centru gdje je konstatovano da je zadobio laku tjelesnu povredu na potiljku - posjekotinu dužine 1,5 cm.

"O događaju je obaviješten zamjenik Osnovnog državnog tužioca za maloljetnike, a na licu mjesta je izvršen uviđaj. Inspektor za suzbijanje maloljetničke delikvencije je kontaktirao roditelje E.E. i I.K, tako da su oni ubrzo pristupili u prostorije CB Podgorica. Od njih je, budući da su maloljetni, izjava uzeta u prisustvu zakonskih zastupnika – roditelja. Policajci su saznali da je E.E. startni pištolj predao jednom maloljetnom licu. Startni pištolj je kod tog lica pronađen i oduzet", kažu iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da se ZODT za maloljetnike izjasnio da se u postupcima E.E. stiču elementi krivičnog djela laka tjelesna povreda, dok se u odnosu na tuču između L.M. i I.K. izjasnio da će se primijeniti alternativna mjera iz Zakona o postupanju prema maloljetnicima u krivičnom postupku – poravnanje sa oštećenim (medijacija).

"Osumnjičeni E.E. će večeras, uz krivičnu prijavu, biti priveden ZODT za maloljetnike, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo iz čl. 152 st. 2 Krivičnog zakonika. Preduzimaju se aktivnosti na utvrđivanju porijekla ovog startnog pištolja", kazali su iz Uprave policije.

Bonus video: