Novica Bjelica u Budvanskoj rivijeri

307 pregleda 0 komentar(a)
Novica Bjelica, Foto: Wikipedia
Novica Bjelica, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 25.11.2014. 18:18h

Pomalo neočekivano, s obzirom na to da je sezona već počela (mada ne za prilike u budvanskom klubu), Budvanska rivijera je dobila novo pojačanje, ukupno 11. od ljetos.

Novi član crnogorskog šampiona je 31-godišnji srednji bloker Novica Bjelica, bivši igrač Budućnosti, nekadašnji reprezentativac Srbije i Crne Gore, te selekcije Srbije.

Prije njega, članovi crnogorskog prvaka postali su Brazilac Murilo Radke, Kubanci Joslejder Hehardo Kala i Armando Danger Mulen, srpski internacionalci Petar Krsmanović, Lazar Ćirović, Milan Ćelić i Aleksandar Ivković, nekadašnji crnogorski reprezentativac Mladen Majdak, te bivši članovi Budućnosti, reprezentativciu Crne Gore Luka Babić i Nikola Lakčević.

S obzirom na to da su Budvani, prije dolaska Bjelice, imali tri "srednjaka", jasno je da Slobodan Boškan nije zadovoljan učinkom barem jednog od igrača na toj poziciji.

A ko se zna da je Petar Krsmanović bio standardan u prva dva meča Lige šampiona, a da je crnogorski reprezentativac Ivan Ječmenica dobio prednost u odnosu na Milana Ćelića na meču protiv Berlina, čini se da je ljetošnje pojačanje Ćelić prvi na spisku igrača koji bi mogao biti prekobrojan.

Bjelica je karijeru započeo u Crvenoj zvezdi, odakle se u ljeto 2002. godine preselio u Budućnost.

Nakon Budućnosti, igrao je u Italiji, i to za Latinu, Pjaćencu, Sisli i Romu, a onda i sezonu za turski Fenerbahče. Prošle sezone nastupao je za brazilski Minas iz Belo Horizontea.

Sa selekcijom Srbije i Crne Gore uzeo je bronzu na Evropskom prvenstvu u Beogradu i Rimu 2005. godine, 2009. godine je sa Srbijom osvojio Svjetsku ligu, te titulu sa Pjaćencom. Ima i bronzu sa Svjetskog kupa 2003, a sa Srbijom je igrao na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. (četvrtfinale).

Budvanska rivijera, koja u prva dva kola LŠ ima polovičan uspjeh (poraz od Rešovije i pobjeda protiv Berlina) naredni meč igra 4. decembra kod kuće sa ACH volejom.

Bonus video: