Nije bila praksa da supruzi „jave” za Fricov kredit

Odlukom Upravnog suda, udovica ubijenog Kotoranina ostala je ranije bez porodične kuće, diskoteke "Maksimus", više poslovnih prostora u centru Kotora i oko 3.000 kvadrata zemlje
391 pregleda 4 komentar(a)
Zoja Dudić, Foto: Zoran Đurić
Zoja Dudić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 25.11.2014. 18:27h

Pravnici Hipo Alpe Adria lizinga, Nataša Đelević i Danilo Radulović, koji su radili u vrijeme potpisivanja ugovora o hipoteci na kuću porodice Dudić, tvrde da se nikada nije tražila saglasnost supružnika prilikom stavljanja hipoteke na nečiju imovinu.

Oni su to rekli juče u ponovljenom sporu koji je udovica Dragana Dudića Frica pokrenula kako bi vratila dio imovine koji je prešao u vlasništvo Hipo lizinga, zbog neplaćenih kredita njenog pokojnog supruga.

Đelević i Radulović su rekli da je praksa bila da se ne traži saglasnost bračnog druga, niti da se ispituju podaci upisani u listu nepokretnosti, jer bi katastar svakako odbio zabilježbu hipoteke, ukoliko bi se posumnjalo da je u pitanju bračna tekovina.

“List nepokretnosti je, u skladu sa tada važećim zakonskim normama, bio jedini dokaz koji smo tražili za utvrđivanje vlasništva nad nepokretnostima”, rekao je tadašnji šef pravne službe Radulović.

Oboje su rekli da su se takvi ugovori sačinjavali tipski, i da je u njima pisalo da je “hipotekarni dužnik isključivi vlasnik nepokretnosti koje su predmet ugovora i da izjavu daje pod krivičnom i materijalnom odgovornošću”, upravo kako bi se zaštitili od “ovakve vrste sporova”.

Punomoćnica Dudićeve, advokatica Zorica Đukanović prigovorila je iskazima svjedoka, ističući da njihovi navodi nijesu istiniti.

“U ovom sudu se vodi postupak protiv iste tužene, gdje je tražena saglasnost supružnika za sastavljanje hipoteke”, rekla je Đukanović.

Odlukom Upravnog suda, udovica ubijenog Kotoranina ostala je ranije bez porodične kuće, diskoteke "Maksimus", više poslovnih prostora u centru Kotora i oko 3.000 kvadrata zemlje.

Mijović: Dudić dostavio list nepokretnosti na svoje ime

Punomoćnik Hipo Alpe adria lizinga, advokat Zoran Mijović rekao je juče nije ni postojala mogućnost da se traži dokaz da sporna imovina nije bračna tekovina, s obzirom na to da je pokojni Kotoranin Dragan Dudić dostavio list nepokretnosti na svoje ime, i dao izjavu u kojoj tvrdi da je njegova.

Bonus video: