NAKON ZNAKA DA STANE

Gas do daske: Ljubiša htio da pregazi komandira policije

Marko Ljubiša slovi za pripadnika kriminalnog miljea. Dugo je boravio u Beogradu, a tamošnji mediji povezivali su ga sa klanom Beograđanina Luke Bojovića
1131 pregleda 37 komentar(a)
Budvanska policija, Foto: Vuk Lajović
Budvanska policija, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 25.11.2014. 06:40h

Budvanin Marko  Ljubiša (46) zvani  Kan “zaradio”  je krivičnu prijavu zbog toga što je prije  nekoliko noći kolima nasrnuo na policijskog komandira M.R, a potom mu i prijetio. 

Budvanska  policija protiv njega je podnijela prijavu   osnovnom državnom tužiocu u Kotoru, zbog sumnje da je počinio   krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

“Vijestima” je u policiji rečeno da je do incidenta došlo u noći između utorka i srijede, sat i 20 minuta nakon ponoći, na kružnom toku u Budvi. 

M.R. komandir za javni red i mir Centra bezbjednosti Budva, te večeri  rukovodio je patrolom koja je učestvovala u akciji pojačane kontrole   ugostiteljskih  objekata, automobila i bezbjednosno interesantnih  lica. 

On je pokušao da zaustavi Ljubišu, koji je upravljao automobilom “BMW”.

U krivičnoj prijavi piše da je Ljubiša kolima krenuo u pravcu komandira  i  pokušao da ugrozi njegovu sigurnost

M.R. je uspio da se skloni sa kolovoza,  a nakon što je Ljubiša zaustavio automobil, navodno je  uslijedio  i verbalni napad.

U policijskom izvještaju M.R. je napisao i da mu je  Ljubiša  prijetio.

Marko Ljubiša  slovi  za pripadnika kriminalnog miljea. Dugo je boravio u Beogradu, a tamošnji mediji povezivali su ga sa klanom Beograđanina Luke Bojovića.

U proteklih par godina, više puta uspio je da preživi  pokušaj likvidacije. 

Podgorička kancelarija  Interpola potraživala je  Ljubišu  po naredbi Višeg suda u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio ubistvo u pokušaju 6. februara 1997. godine, ispred kafe bara "Foršaze" u Budvi. 

On je tada poslije svađe učestvovao u pucnjavi u kojoj je jedna osoba lakše povrijeđena. 

Marko Ljubiša je prošle godine bukvalno  izrešetan u Beogradu. Ranjavan je i  u pucnjavi 2009. godine ispred beogradske Arene, poslije utakmice Partizan - Panatinaikos. 

Tada je zadobio ustrijelnu ranu  vrata.

Preporučujemo za Vas