Gas do daske: Ljubiša htio da pregazi komandira policije

Marko Ljubiša slovi za pripadnika kriminalnog miljea. Dugo je boravio u Beogradu, a tamošnji mediji povezivali su ga sa klanom Beograđanina Luke Bojovića
1777 pregleda 37 komentar(a)
Budvanska policija, Foto: Vuk Lajović
Budvanska policija, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 25.11.2014. 06:40h

Budvanin Marko Ljubiša (46) zvani Kan “zaradio” je krivičnu prijavu zbog toga što je prije nekoliko noći kolima nasrnuo na policijskog komandira M.R, a potom mu i prijetio.

Budvanska policija protiv njega je podnijela prijavu osnovnom državnom tužiocu u Kotoru, zbog sumnje da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

“Vijestima” je u policiji rečeno da je do incidenta došlo u noći između utorka i srijede, sat i 20 minuta nakon ponoći, na kružnom toku u Budvi.

M.R. komandir za javni red i mir Centra bezbjednosti Budva, te večeri rukovodio je patrolom koja je učestvovala u akciji pojačane kontrole ugostiteljskih objekata, automobila i bezbjednosno interesantnih lica.

On je pokušao da zaustavi Ljubišu, koji je upravljao automobilom “BMW”.

U krivičnoj prijavi piše da je Ljubiša kolima krenuo u pravcu komandira i pokušao da ugrozi njegovu sigurnost

M.R. je uspio da se skloni sa kolovoza, a nakon što je Ljubiša zaustavio automobil, navodno je uslijedio i verbalni napad.

U policijskom izvještaju M.R. je napisao i da mu je Ljubiša prijetio.

Marko Ljubiša slovi za pripadnika kriminalnog miljea. Dugo je boravio u Beogradu, a tamošnji mediji povezivali su ga sa klanom Beograđanina Luke Bojovića.

U proteklih par godina, više puta uspio je da preživi pokušaj likvidacije.

Podgorička kancelarija Interpola potraživala je Ljubišu po naredbi Višeg suda u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio ubistvo u pokušaju 6. februara 1997. godine, ispred kafe bara "Foršaze" u Budvi.

On je tada poslije svađe učestvovao u pucnjavi u kojoj je jedna osoba lakše povrijeđena.

Marko Ljubiša je prošle godine bukvalno izrešetan u Beogradu. Ranjavan je i u pucnjavi 2009. godine ispred beogradske Arene, poslije utakmice Partizan - Panatinaikos.

Tada je zadobio ustrijelnu ranu vrata.

Bonus video: