Nesreća na Zlatici: Oba vozača prošla kroz zeleno, ali je BMW imao prednost?

Tragedija se dogodila na dobro osvijetljenoj raskrsnici u trenutku kada je Nuhodžić, sa kojim je u automobilu bila stradala djevojka, pokušao svojim “golfom 5” da sa bulevara skrene lijevo ka Zagoriču
470 pregleda 0 komentar(a)
saobraćajna nesreća na Zlatici, Maša Tomović, Mensur Nuhodžić, Foto: Vijesti online
saobraćajna nesreća na Zlatici, Maša Tomović, Mensur Nuhodžić, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 24.11.2014. 07:55h

Podgoričanka Maša Tomović (19) poginula je u udesu, koji se preksinoć, 17 minuta nakon ponoći, dogodio na raskrsnici kod “Eko pumpe” u naselju Zlatica.

U nesreći na Zlatici teške povrede zadobio je i njen drug Mensur R. Nuhodžić (19), kao i vozač “BMW-a” Pavle Pejić (21).

Nuhodžić se zbog teških povreda, ali i unutrašnjeg krvarenja liječi na Odjeljenju intenzivne njege Kliničkog centra, gdje su ljekari juče popodne kazali da je “stabilno”.

U udesu sa lakšim povredama prošli su saputnici u Pejićevom “BMW-u” Miloš Rašović (19) i Marko Vlahović (21).

Tragedija se dogodila na dobro osvijetljenoj raskrsnici u trenutku kada je Nuhodžić, sa kojim je u automobilu bila stradala djevojka, pokušao svojim “golfom 5” da sa bulevara skrene lijevo ka Zagoriču.

Stradala na mjestu suvozača: Maša Tomović

Tada je u bočni dio njihovog automobila silovito udario Pejićev "BMW", koji je iz pravca Zlatice nailazio bulevarom ka gradu.

Na raskrsnici je došlo do silovitog sudara - prednji dio “BMW-a” se bukvalno “zario” u bočna desna vrata “golfa”, tako da je studentkinja od teških povreda preminula svega pet minuta nakon nesreće...

“Tokom uviđaja utvrdili smo da je i jednom i drugom vozaču na semaforu bilo upaljeno zeleno svjetlo. Bio je otvoren “zeleni talas” na bulevaru, ali je vozač “golfa”, koji je nailazio iz pravca grada, morao da stane i sačeka da automobil iz suprotnog pravca prođe raskrsnicu, pa tek onda da se uključi na sporedni put ka Zagoriču”, kazali su “Vijestima” u policiji.

Uviđaj je na mjestu nesreće obavila ekipa CB Podgorica, a tužilac Miroslav Turković je naložio da se obavi obdukcija tijela.

Turković je naložio i detaljnu istragu, ali i tehničko vještačenje automobila kako bi se utvrdili svi razlozi koji su doveli do tragedije.

Osim toga tokom istrage utvrdiće se i brzina, kojom je vozač “BMW” išao u trenutku kada se dogodila nesreća... Očevici nesreće kazali su da je Nuhodžić bio svjestan nakon udesa, ali da je kasnije nakon prijema u KC došlo do pogoršanja, jer su ljekari utvrdili da ima unutrašnja krvarenja.

Nuhodžiću su roditelji nedavno kupili automobil, a njegovi prijatelji ispričali su da je bio veoma pažljiv u vožnji.

Poginula djevojka i Nuhodžić su prijatelji iz srednjoškolske klupe, a nakon što su završili Ekonomsku školu, oboje su upisali fakultet. Maša je bila student politehnike na UDG-u, dok je Nuhodžić upisao ekonomiju. U subotu veče su njih dvoje krenuli do grada da se provozaju. Kako Maša nije došla na vrijeme kući majka je zvala na telefon, ali se nije javljala. Kasnije je tražila i kod drugarice, a onda je porodica saznala da se dogodila tragedija. Djevojka je ostavila roditelje i brata.

Bonus video: