Nikola Sjekloća: Drugačije bi se bodovalo u Budvi

"Da je meč organizovan u Budvi, rezultat bi protiv Smita sigurno bio drugačiji", smatra Sjekloća
101 pregleda 9 komentar(a)
Nikola Sjekloća, Foto: Facebook
Nikola Sjekloća, Foto: Facebook
Ažurirano: 23.11.2014. 19:50h

Najbolji crnogorski supersrednjak, Nikola Sjekloća, sa pomiješanim emocijama otputovao je iz Liverpula, gdje je u meču za internacionalnu WBC titulu jednoglasno poražen od domaćeg boksera, Kaluma Smita.

"Krivo mi je što sam poražen, jer sam kvalitetniji bokser od Smita. Ponovio sam staru boljku i nijesam bio dovoljno agresivan u nekim periodima meča. Smatram da nijesam dovoljno rizikovao....Ipak, da je meč organizovan u Budvi, rezultat bi sigurno bio drugačiji", smatra Sjekloća.

On je protiv Smita doživio sličan poraz, kao i u napadu na svjetsku titulu Artura Abrahama u Berlinu, s tim,što je za razliku od tog duela Budvanin više tražio borbu i bio neuporedivo agresivniji.

"Šteta je što ljudi u Crnoj Gori ne žele da nam pomognu da osvojimo značajne svjetske titule, jer je to mnogo lakše ostvariti na domaćem ringu. Pobijediti domaćeg boksera u atmosferi "Eho arene", koja je priličnija fudbalskoj utakmici, jako je teško. Nijesam mogao da ostanem ravnodušan u ringu, jer me je oduševila, tačnije impresionirala atmosfera. Nakon meča me je ogroman broj Smitovih navijača ovacijama pozdravilo i čestitalo, pa znam da smo prikazanim zadovoljili ukuse publike. U tome je i svrha ovog što radimo. A u "Eho areni" je boksovao sam svjetski vrh, svjetski prvaci, olimpijski šampioni", nagalsio je 36-godišnji bokser iz Budve.

On je u profi karijeri slavio u 28 borbi, uz tri poraza, od kojih samo Smit nije svjetski prvak.

"Ne odustajem, idem dalje sa svojim timom, a iz svakog poraza se moraju izvući pouke. Neke pređašnje greške sam, međutim, ponovio u Liverpulu i iskreno mi je teško pao ovaj poraz", zaključio je Sjekloća, koji nikada u preko 500 amaterskih borbi i bronzi sa evropskog i svjetskog prvenstva nije bio u nokdaunu. Nije ni u profi ringu, a Smit koji je 11 od prethodnih 14 mečeva riješio prekidom, nije plasirao niti jedan "težak" udarac.

Bonus video: