Održano prvo državno stonotenisko prvenstvo lica sa invaliditetom

U organizaciji stonoteniskog kluba osoba sa invaliditeton “Luča”, a pod pokroviteljstvom Paraolimpijskog komiteta Crne Gore, održano je prvo Prvenstvo Crne Gore u stonom tenisu za lica sa invaliditetom
52 pregleda 0 komentar(a)
Paraolimpijski komitet, Foto: POKCG
Paraolimpijski komitet, Foto: POKCG
Ažurirano: 23.11.2014. 18:56h

U organizaciji stonoteniskog kluba osoba sa invaliditeton “Luča”, a pod pokroviteljstvom Paraolimpijskog komiteta Crne Gore, održano je prvo Prvenstvo Crne Gore u stonom tenisu za lica sa invaliditetom. Prvenstvo je održano u sportskoj sali Gimnazije “Slobodan Škerović”, a učetvovalo je 20 takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji u sedam klasa. Od klase jedan do pet su lica u invalidskim kolicima. Prvi državni prvaci su - žene: klasa 2 - Maja Rajković; Klasa 5 - Slobodanka Gurešić; Klasa 6 - Aleksandra Popović; Klasa 7 - Milijana Ćirković; Klasa 8 - Marijana Goranović.

Muškarci: Klasa 2 - Ambroz Nikač; Klasa 3 - Zdravko Baošić; Klasa 5 - Nedžad Pepić; Klasa 6 - Pjetro Paljušević; Klasa 8 - Dejan Bašanović; Klasa 11 - Periša Vučković.

Državno prvenstvo u stonom tenisu je realizovano u sklopu projekta “Prvenstvo Crne Gore 2014” za koji je novac dobijen od Komisije za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću. U narednom periodu POK je planirao nastavak priprema i izlazak takmičara na međunarodnu scenu.

Bonus video: