ODREĐEN PRITVOR

Podgorica: Osumnjičeni za ubistvo se branio ćutanjem

Policija je tokom noći i jutra privela brojne svjedoke tragedije, a uzimaju se izjave da bi se utvrdile sve okolnosti
171 pregleda 0 komentar(a)
Božo Vujisić, Foto: Luka Zeković
Božo Vujisić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 23.11.2014. 15:44h

Podgoričanin Igor Milošević (19) je ubijen, dok je bivši kik-bokser i MMA borac Mirko Vlahović ranjen u pucnjavi koja se oko 3.15 dogodila u lokalu "Mr. Cool" u Hercegovačkoj ulici u Podgorici.

Policija je ispred lokala uhapsila Boža Vujisića (19), koji se sumnjiči da je ispalio metak i njime ranio Vlahovića, a potom je zrno slučajno pogodilo i usmrtilo njegovog rođaka Miloševića.

Vujisić je saslušan kod tužioca, gdje se zbog pretpljenog šoka, kako je rečeno "Vijestima", branio ćutanjem.

Vujisiću je određen pritvor.

"Službenici Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode B.V (18) iz Podgorice, zbog sumnje da je danas, na štetu I.M. (19) iz Podgorice, počinio krivično djelo teško ubistvo, kao i krivično djelo teško ubistvo u pokušaju na štetu M.V. (42) iz Podgorice, u sticaju sa krivičnim djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Sumnja se da je B.V. počinio krivična djela koja mu se krivičnom prijavom stavljaju na teret na način što je danas, 23. novembra, oko 3.10 časova, u lokalu Mr. Cool u Hercegovačkoj ulici u Podgorici, u pravcu M.V. ispalio hitac iz pištolja „CZ TT“ M-57, cal. 7,62 mm, koji je M.V. prošao kroz vilicu i pogodio I.M. u predjelu desne strane grudnog koša, nanijevši mu ustrelnu ranu usljed čega je I.M. preminuo", navodi se u saopštenju Uprave policije.

M.V. je, kako je saopšteno, u događaju zadobio tešku tjelesnu povredu – prostrelnu ranu kroz maksilarnu regiju i zadržan je na liječenju u Kliničkom centru Crne Gore u Podgorici. Njegovo zdravstveno stanje je, prema informacijama kojima raspolaže Uprava policije, stabilno.

Jutros ispred lokala

Tragedija se dogodila zbog krajnje bizarnog povoda - Vujisić i Milošević su sa drugovima bili zajedno u lokalu, a svađa je nastala oko plaćanja računa. "Vijestima" je u policiji rečeno da je konobar lokala pozvao Vlahovića, koji radi kao obezbjeđenje, da interveniše.

Tada je nastala svađa oko toga hoće li se platiti račun, a onda je u jednom trenutku Vujisić izvadio pištolj i ispalio metak ka Vlahoviću. Metak je kik-bokseru prošao kroz vilicu, a onda je to zrno proletjelo i pogodilo u grudi Miloševića.

"Tragičnom događaju je, kako se sumnja, prethodila svađa u lokalu Mr. Cool, o kojoj policija nije obaviještena, a u vezi sa plaćanjem računa, između B.V, koji je bio u društvu I.M. i dvije ženske osobe, i radnika obezbjeđenja M.V. Nakon svađe, B.V. i I.M. su oko 3.00 časa napustili lokal, a potom se ubrzo vratili. M.V. je primijetio da B.V. u ruci drži pištolj i da traži konobara da se sa njim raspravi, pa mu je prišao u namjeri da mu oduzme pištolj. Tada je, sumnja se, M.V. uhvatio B.V. za ruku, nakon čega je B.V. u pravcu M.V. ispalio jedan hitac koji je prošao kroz vilicu M.V. i pogodio I.M. Stanica policije za Dežurstvo CB Podgorica je oko 3.15 časova obaviještena da je u lokalu Mr.Cool došlo do upotrebe vatrenog oružja. Na lice mjesta je odmah upućena Interventna grupa, koja je bila u blizini vršeći planske aktivnosti na terenu u tom dijelu grada, i koja je veoma brzo stigla na lice mjesta i lišila slobode B.V", navodi se u saopštenju UP.

Milošević (skroz lijevo) i Vujisić (skroz desno)

Služba hitne medicinske pomoći je, kako je saopšteno, takođe došla na lice mjesta i I.M. trasportovala u Urgentni blok Kliničkog centra, gdje je primljen bez znakova života.

"O događaju je obaviješten zamjenik Višeg državnog tužioca u Podgorici, koji je rukovodio uviđajem na licu mjesta. Izuzeti predmeti i tragovi, među kojima i predmetni pištolj, čiji se oružni list vodio na preminulog člana porodice stradalog I.M, a za koji se sumnja da je upotrijebljen prilikom izvršenja krivičnih djela, upućeni su u Forenzički centar radi vještačenja. Preduzete su i druge policijske mjere i radnje, radi potpunog rasvjetljavanja događaja. Osumnjičeni B.V. je danas, uz krivičnu prijavu, priveden ZVDT u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio navedena krivična djela", saopšteno je iz UP.

Mirko Vlahović

Policija je tokom noći i jutra privela brojne svjedoke tragedije, a uzimaju se izjave da bi se utvrdile sve okolnosti, koje su dovele do ubistva i pokušaja ubistva.

"Vijestima" je rečeno da ranjeni Vlahović nije životno ugrožen, a nalazi se na liječenju u Kliničkom centru u Podgorici.

Preporučujemo za Vas