Djeca, a već pravi jedriličari i sportisti

103 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.11.2014. 18:52h

U Tivtu je danas u organizaciji Jedriličarskog kluba Delfin održana regata „Dani Tivta”, koja se tradicionalno održava u sklopu Novembarskih dana, proslave Dana Opštine Tivat. Jedrilo se u klasama Optimist, Laser Standard, Laser Radial i Laser 4.7. Učestvovalo je 18 takmičara iz Boke Kotorske, i to jedriličari JK „Jugole Grakalić“, JK Lahor Kotor i JK „Delfin“ Tivat.

Organizatori su posebno ponosni na izuzetno mlade dječake i djevojčice, koji su veliki sportisti i takmičari.

"Bez obzira na klasu u kojoj jedre, zajedničko im je da su veliki optimisti u pogledu razvoja ovog sporta u Crnoj Gori, pa ulažu puno energije i vremena u svakodnevne treninge", kazali su organizatori.

Start je dat po sjevernom vjetru od 5 čvorova i kurentu od 20 m u minuti.

"Uspjeli smo dati samo jedno jedrenje za sve klase, koje je uspješno završeno. Regata je protekla u najboljem redu i dobrom raspoloženju", kažu organizatori.

Najuspješnijima su dodjeljeni pehari i medalje. U klasi Optimist sva tri prva mjesta zauzeli su jedriličari JK Delfin. najbolji je Igor Nikolić, slijede Ilija Marković i Tanja Kusovac.

U klasi Laser Standard, prvo mjesto je zauzeo Igor Les, a drugo Matija Grabić, obojica iz JK Delfin.

U klasi Laser Radial, najbolji je Ivan Pucić iz JK Jugole Grakalić, drugo mjesto pripalo je Nikoli Krgoviću iz istog kluba, dok je na trećem mjestu član JK Delfin Ivan Stampić.

U klasi Laser 4.7 prva je članica JK Delfin Irina Kusovac, na drugom mjestu je Mirko Ognjanović iz JK Lahor, dok je na trećem mjestu Zorka Milojević iz JK Jugole Grakalić.

Galerija

Bonus video: