Boškan: Možemo da napredujemo samo ako igramo jake utakmice

70 pregleda 0 komentar(a)
Petar Krsmanović, Foto: Cev.lu
Petar Krsmanović, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 22.11.2014. 10:47h

Nakon dva poraza u sezoni 2012/2013, Budvanska rivijera je, konačno, srušila “Berlinski zid” – naš šampion je na svom terenu upisao prvu pobjedu u ovogodišnjoj Ligi šampiona, savladavši prvaka Njemačke sa 3:2, i tako ostao u trci za prolaz u drugu rundu najjačeg evropskog takmičenja.

Istina, dva osvojena od tri moguća boda (jedan bod je pripao gostima) nijesu maksimum iz ovog meča, posebno nakon vođstva od 2:0 u setovima. Ali, nakon izjednačenja Berlina na 2:2, Budvani su rizikovali da se ponovi scenario od prije dvije godine, kada je Berlin slavio u pet setova.

Ovoga puta, šampion Crne Gore je smogao snage i koncentracije da u taj-breku stigne do zaslužene pobjede, i to timski, jer su svi ulazili u igru…

"Pobjeda je veoma važna. Znao sam da će biti teško protiv Berlina, koji ima veoma dobru ekipu i individualce. Dobro smo počeli, igrali dobro naročito u drugom setu, i mislio sam da možemo lakše do pobjede. Međutim, ali je onda Berlin zaigrao dobro i odveo meč u peti set. Drago mi je da smo u odlučujućem setu pokazali karakter i pobijedili", kaže trener Slobodan Boškan.

Rivijera je, definitivno, pokazala napredak u igri u odnosu na prvi meč protiv Rešovije, ali i dalje ima hendikep u odnosu na ostale rivale u grupi, posebno Berlin i Rešoviju, zbog nedostatka jakih mečeva u domaćoj ligi.

Zbog toga su naredna meča u grupi sa ACH volejom (4. decembra u Budvi, 17. decembra u Ljubljani) ključna za ambicije Budvana u ovom takmičenju, al ii za eventualan nastavak evropskog takmičenja kroz CEV kup.

"Da bi neko mogao da napreduje u svojoj igri jeste da igra jake utakmice. Berlin je sa utakmicom protiv nas odigrao već desetak mečeva ove sezone, dok je nama bila tek druga utakmica. Mi smo u Poljskoj izgubili 3:0 i nismo ni mogli da pokažemo svoju igru, već smo odigrali vrlo slabo. Protiv Berlina, pored svih nekih problema i oscilacija, pokazali smo karakter i pobijedili. Mislim da samo treba da igramo ovakvu vrstu utakmica, jer ćemo na taj način da se čeličimo i pokazujemo svoj kvalitet. Nema drugog načina, koliko god mi trenirali i trudili se. Jer, samo ovakve utakmice, neizvjesne završnice, protivnici kao što je Berlin, koji vas, bukvalno, tjera da vi morate da završite svaki poen, set i utakmicu, utiču na ekipa napreduje", zaključio je Boškan.

Krsmanović: Pobjedi se ne gleda u zube

Budvanska rivijera je od Berlina bila bolja u napadu, a po procentu realizacije (74 posto) je prednjačio srednji bloker Petar Krsmanović (16 poena).

"Veoma važna pobjeda za nas. Mislim da je mogla da bude ubjedljivija, ali pobjedi se u zube ne gleda. Sigurno je da znači mnogo za nastavak dalje i ja se nadam da možemo na kraju grupne faze da završimo kao drugi. Neće biti ni malo lako, ali radićemo na tome", rekao je za “Vijesti” Krsmanović.

Bonus video: