Saobraćajka spriječila Bransona pred meč u Las Vegasu

Milorad - Mićko Žižić moraće da pričeka na američki debi, pošto je otkazan meč sa Amerikancem Tajronom Bruasonom, koji je u noći između petka i subote 21. novembra trebalo da se održi u Las Vegasu
87 pregleda 2 komentar(a)
Milorad Žižić i Nikola Sjekloća, Foto: Savo Prelević
Milorad Žižić i Nikola Sjekloća, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.11.2014. 22:59h

Milorad - Mićko Žižić moraće da pričeka na američki debi, pošto je otkazan meč sa Amerikancem Tajronom Bruasonom, koji je u noći između petka i subote 21. novembra trebalo da se održi u Las Vegasu. Branson se povrijedio u saobraćajnom udesu, a vremena za pronalaženje zamjene nije bilo.

"Kad su mi javili šta se dogodilo mislio sam da je neka šala! Međutim, zaista se dogodila nesreća , a nisu uspjeli za kratko vrijeme da mi nađu zamjenu i meč je otkazan. Osjećam se loše, tužan sam jer sam zaista uradio sve i dao svoj maksimum da bih izašao spreman na ring. Mom protivniku želim brz oporavak a mojim navijačima se izvinjavam jer neće u petak gledati borbu koju su očekivali. Mnogo ljudi ovdje u Vegasu još prije mjesec dana je kupilo karte i stvarno mi je žao", kazao je za "Vijesti" Žižić.

On je u dosadašnjoj kariejri slavio u svih deset profesionalnih borbi prvak je Mediterana u WBC verziji srednej kategorije.

"Mene po ugovoru svakako ocekuje šest do sedam mečeva u narednih 12 mjeseci a već 24. januara je planiran sljedeći. Ne smijem dozvoliti da me ovo poremeti, moram ostati koncentrisan i moram nastaviti sa jakim treningom. Iza sebe imam najbolji tim na svijetu i sve uslove koji su mi potrebni da ostvarim ono što želim tako da ću ovo ostaviti iza sebe i nastaviti putem kojim sam krenuo. Najbitnije mi je da moj promoter Roj Džons Džunior apsolutno vjeruje u mene i plaća mi za ovo što radim, ali ostaje žal jer ja volim boks i žarko sam želio tu borbu", zaključio je Žižić.

A Mićku se baš ne da, pošto je i nakon prvih osam mjeseci boravka u Americi u kampu Flojda Mejvedera seniora, ostao bez borbe jer nije dobio radnu vizu.

Ovo nije prvi put da se nekom našem bokseru odloži meč u Americi zbog saobraćajnog udesa. U maju 2012. godine je planirani rival Nikole Sjekloće u borbi za titulu prvaka svijeta u supersrednoj kategoriji WBC verzije, Entoni Direl, udario motociklom u bočnu starnu automobila u gradiću Flint, pa je uz prelom noge zaradio i frakturu šake.

Sjekloća u subotu veče u Liverpulu boksuje za internacionalnu WBC titulu sa domaćim bokserom Kalumom Smitom.

Bonus video: