Herceg Novi: Ovacije za "Providencu"

Novljani su Providencu ispratili sa ovacijama, čime je zadovoljan i Koprivica koji je rođen u najvećem bokeljskom gradu
1 komentar(a)
Providenca, Foto: Slavica Kosić
Providenca, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 20.11.2014. 16:30h

Predstavu “Providenca”, rađena po tekstu dramskog pisca, Novljanina Stevana Koprivice, u režiji Egona Savina, koja je premijerno izvedena ljetos na tivatskim Purgatorijama, sinoć je vidjela i hercegnovska publika.

Čehovljev “Ujka Vanja” poslužio kao okosnica za pripremanje pozorišnog komada čija je radnja smještena u Boki Kotorskoj.

„Savin i ja smo se drznuli da to malo preinačimo i da napravimo komad koji je drugačiji od Čehova. Ova depresija, melanholija i tuga je neka licenca, specifika Boke. Ovo nisu Čehovljevske ruske tuge, nisu tuge stepe, ovo su tuge Mediterana i klaustrofobije“, ističe Koprivica. .

Novljani su Providencu ispratili sa ovacijama, čime je zadovoljan i Koprivica koji je rođen u najvećem bokeljskom gradu.

Stevan Koprivica

„U Novom jepogubljen odnos prema vrhunskom pozorištu. Kada dođe ovakva predstava, bez lažne skromnosti, prodiše novska publika koja je probirljiva , zna šta je dobro i osjeti ono što jeste umjetnička katarza. Večeras se to osjetilo, pogotovo u finalnom djelu predstave, tako da kao Novljaninu mi je srce na mjestu“, rekao je Koprivica.

Uloge u Providenci tumače Nebojša Ilić, Vojin Ćetković, Ana Vučković, Mladen Nelević, Jelena Petrović, Dubravka Drakić i Dejan Đonović. .

Bonus video: