Promovisan projekat Igram svoju igru

245 pregleda 0 komentar(a)
Međunarodni dan djeteta, Foto: Arhiva "Vijesti"
Međunarodni dan djeteta, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 20.11.2014. 14:24h

Projekat Igram svoju igru promovisan je danas u Podgorici u okviru obilježavanja Međunarodnog dana djeteta.

Projekat je posvećen najmlađoj populaciji, a koncipiran da popularizuje i propagira zdrav način života kroz sport.

Producent projekta Andrija Krivokapić kazao je na promociji da je snimljeno deset epizoda, koje će uskoroi biti emitovane na Javnom servisu.

“Zahvalnost svima koji su učestvovali u realizaciji projekta, djeci koju smo maltletirali dva mjeseca i koji su imali strpljenja za nas. Djeca su reagovala baš onako kako bi trebalo", kazao je Krivokapić na promociji.

Prikazan je devetominutni video material, koji, kako je saopšteno, predstavlja siže svih deset snimljenih epizoda.

Krivokapić je kazao da autori projekta najveću zahvalnost duguju vršiocu direktora za mlade i sport Igoru Vušuroviću, navodeći da nije bilo zlatnog olimpijca projekat bi "krasio neku fioku".

Vušurović je kazao da mu je drago što se ovogodišnji Međunarodni dan djeteta obilježeva na simboličan način, promocijom prjekta.

"Neka to bude apel da se pojedinci, grupe, ustanove, državne insitucije i državni sektor nađu na plemenitom zadatku, stvaranja uslove za ljepše i srećnije djetinjstvo. Naša obaveza je da podržimo mlade ljude u njihovim namjerama i ostvarivanju sportskih ambicija na njihovu radost i zadovoljstvo svih građana Crne Gore. Da budu, kao što su i njihove kolege bile, ponos države u pravom smislu", rekao je Vušurović.

On je kazao da je bavljenje sportom važno ne samo za djecu i njihov pravilan razvoj, već i za cijelu naciju.

“Na nama je da se njihovom godištu posvetimo na pravi sistemski način, da kreiramo sistem koji će dati zdrave i kroz sport dobro izgrađene ljude", rekao je Vušurović.

Predsjednik Školskog sportskog saveza Crne Gore Dragan Drobnjak kazao je da je potreba za fizičkom aktivnošću djece i mladih danas izraženija nego ikad, kao i da nivo fizičke aktivnosti nije zadovoljavajućeg obima i intenziteta.

“Jedan od ključnih novih projekata je Škola sporta za učenike četvrtog i petog razreda osnovne škole koji bi trebao u partnestvu sa Ministarstvom prosvjete, Upravom za mlade i sport i Crnogorskim školskim sportskim savezom da započne 2015-2016”, kazao je Drobnjak.

Promociji projekta prisustvovali su i zlatni olimpijac Mirko Vičević, Veljko Uskoković koji je predvodio Crnu Goru do zlata na Evropskom prvenstvu u Malagi i nekadašnji rukometaš Petar Kapisoda.

Saopšteno je da su projekat podržali i legendarni crnogorski asovi Dejan Savićević, Maja Bulatović i Miodrag Perunović.

Bonus video: