Radke: Opuštanja ne smije biti

1 komentar(a)
Odbojkaši Budvanske rivijere, Foto: Cev.lu
Odbojkaši Budvanske rivijere, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 20.11.2014. 09:50h

Iako je na programu tek drugo kolo, duel sa Berlinom mogao bi da odredi sudbinu Budvanske rivijere u nastavku Lige šampiona.

Nakon maksimalnog poraza na startu, u gostima, od poljske Rešovije, izabranici Slobodana Boškana večeras u Budvi moraju da pobijede (po mogućnosti uz sva tri osvojena boda), kako bi zadržali šanse za prolaz u drugu rundu najjačeg klupskog takmičenja.

Eventualan poraz bi, najvjerovatnije, značio kraja tih nadanja, jer Berlin u metropolu crnogorskog turizma stiže sa već jednom pobjedom u džepu, na startu kod kuće protiv slovenačkog ACH voleja...

"Očekujem veoma dobre stvari od ove utakmice, jer smo se pažljivo i vrijedno pripremali za nju. Očekujem odličan meč, uz podršku naših navijača. Daćemo sve od sebe da ostvarimo pobjedu", kaže za “Vijesti” tehničar Budvanske rivijere, Brazilac Murilo Radke, i dodaje da je recept početak meča u Poljskoj kada je crnogorski šampion vodio 16:9 i 22:20 u prvom setu, ali ga je izgubio.

"Počeli smo veoma jako i veoma dobro utakmicu protiv Rešovije, i moramo takav nivo igre protiv Berlina da držimo do kraja meča. Potrebno je da budemo fokusirani od prvog do posljednjeg poena, ne smije biti opuštanja nijednog trenutka", dodao je Radke.

Između dva meča u grupi C Lige šampiona, Budvani su skoknuli do Maribora na petodnevne mini pripreme, tokom kojih su odigrali i dobili dva kontrolna meča protiv selekcije Kuvajta.

"Dosta dobro smo trenirali poslije poraza od Rešovije i uvidjeli neke svoje greške. Zato u meč sa Berlinom ulazimo maksimalno motivisani i sa dosta energije, jer bez toga ne možemo očekivati dobar rezultat", ističe za “Vijesti” reprezentativni srednji bloker Ivan Ječmenica, jedan od trojice igrača koji su “preživjeli” od prošlogodišnjeg sastava.

Nakon šest odigranih kola u odbojkaškoj Bundes ligi, Berlin dijeli prvo mjesto na tabeli sa vječitim rivalom Fridrihshafenom sa po 15 bodova.

"Očekuje nas jedan vrlo važan i težak meč, protiv neugodnog rivala, koji već dugi niz godina igra praktično u nepromijenjenom sastavu. Igraju veoma dobro, imaju nekoliko kvalitetnih pojedinaca i vrlo malo griješe. Dobro smo ih skenirali i ulazimo pripremljeni u meč i sa jasnim ciljem. Neće biti lako, ali nadam se da ćemo dati svoj maksimum u ovom momentu i na kraju se radovati. Iskoristio bih priliku da pozovem publiku da dođe u što većem broju i da nam pomogne da u jednoj lijepoj odbojkaškoj atmosferi zajedno slavimo", zaključio je Ječmenica.

Lebedev: Teško ali ne i nemoguće do pobjede

Budvanska rivijera i Berlin su bili rivali u grupi u sezoni 2012/2013, a oba meča je dobio njemački tim, kod kuće 3:1, a u Budvi 3:2.

"U Budvi je bilo sve samo ne lako, iz zbog strukture dvorane, koja je za nas predstavljala pravi izazov. Budvanska rivijera, jasno, ima prednost domaćeg terena", prisjeća se trener Berlina Mark Lebedev mečeva od prije dvije godine.

Zbog toga ne znamo šta možemo da očekujemo u četvrtak veče protiv novog tima Budvana, jer ne znamo mnogo o njima. Sve je moguće. Mečevi u gostima u Ligi šampiona su uvijek teški, ne samo zbog snage rivala, već i zbog putovanja. U svakom slučaju, u Budvu dolazimo po pobjedu. Biće teško, ali ne i nemoguće", dodao je Lebedev.

Utakmica u Mediteranskom sportskom centru počinje u 18 časova. Sude Čehinja Karin Zahorcova i Rumun Alin Mateizer.

U prvom meču drugog kola ove grupe, Rešovija je sinoć u gostima savladala ACH volej 3:0 (25:19, 25:23, 25:19).

Bonus video: