FVG Mitteleuropa Orchestra na Velikoj sceni CNP

Repertoar FVG Mitteleuropa Orchestra obuhvata širok raspon kompozicija: od klasične simfonijsko kamerne muzike do savremene muzike, i od operskog repertoara pa sve do operete, mjuzikla i pop muzike.
0 komentar(a)
CNP, Foto: Boris Pejović
CNP, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 20.11.2014. 09:42h

Na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta 21. novembra u 20 sati, nastupiće FVG Mitteleuropa Orchestra iz Italije.

Pod dirigentskim vođstvom Vrama Tchiftchiana nastupiće solista Jaroslaw Nadrzycki, violinista.

"Riječ je o simfonijskom orkestru koji je nastao uz podršku i dobru volju italijanske regije Friuli Venezia Giulia u cilju isticanja vrijednosti muzičkih talenata ovog područja, kako iskusnih muzičara tako i mladih profesora muzike i članova orkestra koji su diplomirali na dva značajna konzervatorijuma ove regije: na Konzervatorijumu Tartini u Trstu i Konzervatorijumu Tomadini u Udinama", navodi se u saopštenju CNP.

Repertoar FVG Mitteleuropa Orchestra obuhvata širok raspon kompozicija: od klasične simfonijsko kamerne muzike do savremene muzike, i od operskog repertoara pa sve do operete, mjuzikla i pop muzike. Orkestar je učestvovao na brojnim festivalima i međunarodnim događajima.

Crnogorsko narodno pozorište ovaj koncert realizuje u saradnji sa Ambasadom Republike Italije u Podgorici.

Program:

  • L. V. Betoven: Koriolan, uvertira op. 62
  • P. I. Čajkovski: Koncert za violinu i orkestar u D-duru, op. 35
  • F. Šubert: Simfonija br. 9 u C-duru, D. 944 “Velika”

Bonus video: