Sirijci uhapšeni u Budvi

Kotorskom tužiocu ispričao da je u Siriji bio veoma imućan, ali da je prodao sve zbog straha da će mu sin biti regrutovan
65 pregleda 9 komentar(a)
Budva, Foto: Shutterstock
Budva, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 20.11.2014. 08:32h

Sudija za istragu osnovnog suda u Kotoru Špiro Pavićević odredio je jednomjesečni pritov sirijskom državljaninu Vikinu Hajinarijanu (49), jermenskog porijekla , dok je njegovog 17-ogodišnjeg sina oslobodio.

Pavićević je potvrdio “Vijestima” da je nakon saslušanja, u prisustvu branioca i stručnog prevodicoa za jermenski jezik, odredio zadržavanje do 30 dana, zbog posjedovanja falsifikovanih isprava.

Oca i sina uhapsila je prekjuče budvanska policija, nakon što ih je primjetila u gradu.

Kod njih, prema informacijama iz policije, pronađeni su falsifikovani jermenski pasoši.

Oni su priznali da su falsifikovali pasoše, bježeći iz zemlje, gdje im je, kako su ispričali, zbog pripadnosti manjinskoj jermenskoj zajednici prijetio linč.

Navodno, Vikin je uspio da prvo prebaci suprugu i drugo dijete, a onda je sa starijim sinom pokušao, preko Crne Gore, da se domogne zapadne Evrope, gdje je sklonio porodicu.

On je tužiocu ispričao da je u Siriji bio veoma imućan zlatar, ali da je prodao sve što je stekao zbog straha da će mu stariji sin biti regrutovan od strane režima.

Rekao je da su svi iz porodice svjesno uzeli falsifilcovane jermenske pasoše i sa takvim dokumentima uspjeli da pređu mnoge granice, dok se konačno nijesu domogli Crne Gore.

Obreli su se u Budvi i namjeravali da nastave put, kada ih je kontrolisala budvanska policija.

Nakon rutinske kontrole, utvrđeno je da posjeduju falsifikovana dokumenta. Nakon toga privedeni su u stanicu policije, o čemu je obaviješten i tužilac.

Bonus video: