Angelina Vuković podnijela ostavku

329 pregleda 1 komentar(a)
Angelina Vuković, Foto: Boris Pejović
Angelina Vuković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 19.11.2014. 15:21h

Šahovski savez Crne Gore je iznenada ostao bez predsjednika pošto je Angelina Vuković podnijela ostavku.

Ona je svoju neopozivu ostavku obrazložila saopštenjem koje prenosimo u cjelosti.

"Nakon dolaska na čelo ŠSCG, koji je zbog poznatih dešavanja i neviđenih podijela praktično bio ugašen, uložila sam ogromnu energiju, vrijeme a prije svega ljubav koja me vezivala za šah. Moja jedina namjera bila je da, svi zajedno, nepotencijrajući nekima tako drage "neprijatelje", krenemo dalje"..

"Naravno, jedini reperi za ozdravljenje bili su mi: principi - koji važe za sve i uspostavljanje zdravog sistema, a ne "prvoboračke zasluge", terenski rad i podvjađivanje sudijsko-igračkim klanovima".

"Nakon ovih, vremenskih "kratkih" šest mjeseci, sa sijaset opstrukcija, dajem sebi pravo da utvrdim da je Savez u svakom pogledu, kako u unutrašnjem - organizaciono, finansijski i medijski, tako i na međunarodnom zavrijedio izgubljeno (samo) poštovanje".

"Na kraju, ukazaću da moje povlačenje nije uslovljeno samo neprimjerenim vrijeđanjem i omalovažavanjem mene kao šahovskog poslenika, a i kao žene. Takvi šahovski i ini marginalci su samo usputna pojava, koje sjutra i zaboravimo".

Ostavku dajem, priznajem s dozom gorčine, prije svega zbog pojedinih (šahista!) koji su me molili da ih reprezentujem, a za koje vjerovah da su nam ljudski i profesionalni principi iznad svega. Nažalost, ili na sreću, bila sam dugo izvan šaha", navodi se u saopštenju Angeline Vuković.

Bonus video: