Dominacija crnogorskih klubova

115 pregleda 0 komentar(a)
KK Bar, Foto: KK Bar
KK Bar, Foto: KK Bar
Ažurirano: 19.11.2014. 13:55h

Međunarodni turnir VI ''TROFEJ BARA 2014'', na kojem je učestvovalo 55 klubova iz sedam zemalja i sa 820 takmičara, protekao je u znaku crnogorskih karate klubova. Prvo mjesto i "Trofej Bara", pripao je podgoričkom Omladincu, dok je Budućnost bila treća u ukupnom plasmanu. Podatak da je KK Bar osvojio najviše medalja, ali da kao domaćin nije konkurisao za pobjedničkiki pehar, govori u prilog činenici da se u domaćim karate klubovima sjajno radi.

Na turniru su učetvosvali takmičari iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Albanije, Rumunije, Hrvatske i Crne Gore.

"Svi klubovi koji su učestvovali bili su zadovoljni organizacijom, a i mi iz KK Bar smo prezadovoljni prisustvom publike i brojnošću ekipa učesnika, jer iz godine u godinu ovaj turnir dobija na kvalitetu i masovnosti. Zahvalni smo i sponzorima, ali i SO Bar na pomoći. Na ovom tunriru smo dogovorili i bolju saradnju, pa će naši takmičari učestvovati na značajnim turnirima, a na karate kampu u avgustu 2015. godine u Baru, najavili su učešće i učesnici ovog turnira - kazao je Almir Cecunjanin, kapiten crnogorske reprezentacije i direktor KK Bar.

On je bio ponosan na takmičare Bara koji su osvojili 48 medalja, 14 zlatnih, 10 srebrnih i 24 bronzane.

Zlatnim medaljama okitili su se - kate: Benjamin Aljoševič, Jovana Milić, Đorđe Stojanović, Balša Đoković, Đorđe Stojković,Anabela Hot, Sara Raković, Nikoleta Radačić, Vladimir Mija, timovi dječaka 2001/2002. godište, i kadeta, a u borbama prva mjesta su pripala Enesu Muliću, Vasilisi Bujić i Adisu Ličini.

Srebrne medalje u katama osvojili su: Luka Stojković, Jovana Darmanović, Ksenija Popović, Ivana Bujković, timovi dječaka 2005/06/07. godište i djevojčice 2003/2004. godište, dok su u borbama srebro osvojili Erol Lukolić, Stefan Gojčević, Marko Šećković, i ekipa kadeta.

Bronzane medalje su u katama osvojili: Dušan Božović, Andrija Simonović, Luka Krković, Aleksandar Kuprijanov, Arijana Kočan, Emir Alković, Đina Rmuš, Andrea Vukšić, Nemanja Vuksanović, Zana Barjaktarević, Nikolina Jovetić, Jovana Đoković, Arijan Muratović, Amir Dapčević, Kenan Nikočević, Tamara Đurković, Jovana Vukčević, Amina Mehović, te timovi dječaka 2003/04. godište i djevojčica 2001/02. U borbama su treća mjesta pripala: Martinu Ljušiju, Irmi Ličini, Arijanu Kočanu i Andriji Kovačeviću.

Bonus video: