Nikšić: Uhapšene dvije osobe zbog izdržavanja zatvora

Milan Vidić (32) se potraživao radi izdržavanja kazne zatvora u ukupnom trajanju od sedam godina i deset mjeseci, a Batrić Đukanović (50) radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od 60 dana
342 pregleda 3 komentar(a)
lisice, Foto: Upravapolicije.com
lisice, Foto: Upravapolicije.com
Ažurirano: 18.11.2014. 15:03h

Nikšićka policija uhapsila je Milana Vidića (32) i Batrića Đukanovića (50) iz Nikšića koji su potraživani zbog izdržavanja kazni zatvora.

"Službenici CB Nikšić su 17. novembra postupajući po operativnim podacima, shodno nacionalnim potjernicama, lišili slobode Milana Vidića (32) iz Nikšića. On se potraživao na osnovu četiri nacionalne potjernice koje je raspisao CB Nikšić, a od kojih su tri izdate radi izdržavanja kazne zatvora u ukupnom trajanju od sedam godina i deset mjeseci, koja je izrečena zbog krivičnih djela ubistvo u pokušaju (dvije nacionalne potjernice) i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga (jedna nacionalna potjernica)", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Četvrta nacionalna potjernica za Vidićem, kako se dodaje, je raspisana radi vođenja krivičnog postupka u drugom predmetu. Takođe, za Vidićem je bila raspisana i međunarodna potjernica NCB Interpol Podgorica zbog navedenih krivičnih djela.

Policija je prilikom pregleda Vidića, pronašla i oduzela revolver "Magnum – Zastava", model M-8394, sa šest metaka istog kalibra, koje je imao u ilegalnom posjedu.

Policija je uhapsila Batrića Đukanovića (50) iz Nikšića shodno naredbi za prinudno dovođenje lica, izdatom od strane Osnovnog suda u Nikšiću, radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od 60 dana, zbog krivičnog djela teška tjelesna povreda.

"Policijski službenici su ovom prilikom u kući Đukanovića pronašli i oduzeli oružje, municiju i eksplozivna sredstva – lovačku pušku "Montekarlo“, cal. 12 mm i lovački karabin M-48, cal. 7,9 mm (za koje ovo lice ne posjeduje dozvole), kao i dvije ručne bombe M-52, 18 komada puščanih metaka cal. 7,9 mm, 36 komada puščanih metaka cal. 7,62 mm, 12 komada lovačkih patrona cal. 12 mm i redenik za lovačku municiju", navodi se u saopštenju.

Vidić i Đukanović su nakon hapšenja sprovedeni u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija, radi izdržavanja kazni zatvora.

Po nalogu zamjenika Osnovnog državnog tužioca u Nikšiću, koji je obaviješten o ova dva događaja, oduzeto oružje, bombe i municija su upućeni na vještačenje u Forenzički centar, nakon čega će se tužilac izjasniti o kvalifikaciji krivičnog djela.

Bonus video: