Njujork: Smisliti, postaviti i odigrati pozorišni komad za 24 sata

Dobit ide za pomoć organizaciji Urban Arts Partnership, koja se bavi uvođenjem umjetničkog obrazovanja u škole u Njujorku
0 komentar(a)
Urban Arts Partnership, Foto: Twitter
Urban Arts Partnership, Foto: Twitter
Ažurirano: 18.11.2014. 12:26h

Preko dvadeset slavnih ličnosti, među kojima su Melani Grifit, Amanda Sifrid, Piter Dinklidž i Pablo Šrajber, učestvovalli su u dobrotvornoj manifestaciji "24 sata pozorišta na Brodveju" (The 24 Hour Plays on Broadway).

To je 14. put da se organizuje ova manifestacija kada glumci i nekoliko pisaca i reditelja treba da smisle šest originalnih kratkih pozorišnih komada tokom jednog dana i da ih postave i odigraju.

Umjetnici su se predstavili u pozorištu sa malo probe i malo sna i preživjeli, navodi agencija AP.

Cijela stvar se organizuje na sljedeći način: dramatruzi se skupe u 22.00 u nedelju i moraju da napišu po jedan desetominutni komad do 7.00 sledećeg jutra. Zatm dolaze poznati glumci, koji, da bi pomogli, donose rekvizite, kostime, otkriju neku svoju veštinu i tajnu želju, i zatim probaju komad narednih 12 sati.

U 20.00 u ponedjeljak komadi se igraju pred publikom u Amerikan erlajns teatru (American Airlines Theatre) u Njujorku.

Dobit ide za pomoć organizaciji Urban Arts Partnership, koja se bavi uvođenjem umjetničkog obrazovanja u škole u Njujorku.

Među zvijezdama koje su učestvovale su Džastin Barta, Lezli Bib, Katrina Bouden, Mark Konsuelos, Lavern Koks, Rejčel Drač, Majkl Ili, Rej Fišer, Taran Kilman, Džastin Long, Stiven Merčant, Edrijen Mur, Dajan Nil, Rozi Perez, Džej Fero, Leven Rambin, Sem Rokvel, Sebastjan Stan, Sesili Strong i Trejsi Toms.

Kako je rekla Dajan Nil, koja je glumila u televizijskoj seriji "Law and Order", neki glumci su "napisali tekst na ruci, ali su se jako oznojili pa je sve propalo".

Bonus video: