Škerović duguje državi 370.000 eura

Na oficijalnom sajtu firme "Škerović gradnja", kojoj je račun blokiran više od 94 dana, piše da se bavi građevinarstvom...
208 pregleda 0 komentar(a)
Rajko Škerović, Foto: Savo Prelević
Rajko Škerović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.11.2014. 18:32h

Račun firme "Škerović gradnja" osuđenog Baranina Rajka Škerovića po nalogu Centralne banke Crne Gore (CBCG) u blokadi je nešto više od tri mjeseca zbog poreskog duga od 369.565 eura.

To se može pročitati u najnovijem spisku pravnih lica, čija blokada računa iznosi više od 10.000 eura u trajanju dužem od 30 dana, koji je objavljen na sajtu CBCG prije nekoliko dana.

CBCG objavljuje spisak poreskih dužnika u skladu sa Zakonom o platnom prometu u zemlji. Na oficijalnom sajtu firme "Škerović gradnja", kojoj je račun blokiran više od 94 dana, piše da je osnovana 2001. godine i da se bavi građevinarstvom, ugostiteljstvom, kao i trgovinom u zemlji i inostranstvu.

Direktor i odgovorno lice u firmi je Rajkov sin Pavić Škerović.

"Osnovna djelatnost firme je građevinarstvo i trgovina nekretninama. 'Škerović gradnja' je pokrovitelj brojnih humanitarnih, dobrotvornih i sportskih organizacija. Smatramo da je svaka firma koja kreira i gradi budućnost svojim inovativnim tehnologijama i rješenjima u isto vrijeme dužna da doprinosi opštem dobru društva čiji je sastavni dio", piše između ostalog na sajtu.

Spisak pravnih lica, čiji su računi blokirani

Pored nekretnina u sklopu Škerovićeve firme je i salon namještaja "Nina", kafe bar "Napoleon" i hotel.

Rajko Škerović je 10. decembra prošle godine osuđen u Višem sudu u Podgorici na godinu zatvora, uslovno na tri godine, zbog nedozvoljenog držanja oružja.

Slučaj “Škerović” izazvao je veliku pažnju javnosti kada su Rajko i njegov sin Pavić u februaru u četiri dana čak tri puta hapšeni pa oslobađani i na kraju ostali u pritvoru oko četiri mjeseca.

Škerovići su uhapšeni 21. februara, u okviru opsežne policijske akcije razbijanja barskih kriminalnih klanova nakon ubistva braće Gojačanin, Dejana i Ljubomira. Prema nezvaničnim informacijama iz policije, Škerovići su dio klana Veselina Bujića, čijem se sinu Šćepanu sudi za ubistvo braće Gojačanin.

Rajko Škerović je ranije negirao da ima veze sa klanom Bujića. Prilikom pretresa poslovnih objekata, stanova, kuća i hotela Škerovića u Baru, na dan hapšenja, pronađena je droga, novac, arsenal oružja, nakit, skupi satovi, a zaplijenjen je i džip "hamer".

Iz policije su nezvanično saopštili da se Škerovići bave i zelenašenjem i da su "hamer“ dobili na ime zelenaškog duga. Dan nakon prvog hapšenja u policiju se prijavio Baranin Veljko Bulatović, bivši momak Rajkove kćerke Nikolete Škerović, koji je na sebe preuzeo krivicu za pronađenu drogu i oružje.

Bulatović je presudom Višeg suda osuđen na dvije godine i osam mjeseci zatvora zbog posjedovanja droge i oružja.

Bonus video: