Konjević: Zaštitićemo svakog policajca

Težak incident dogodio se u petak veče ispred lokala "Carpe diem" u centru grada, kada je Raičević napadnut nakon što je krenuo da pomogne kolegama, koji su se našli na meti R.B.
106 pregleda 16 komentar(a)
Raško Konjević, Foto: Uprava policije
Raško Konjević, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 17.11.2014. 18:19h

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević, kazao je da će inicirati izmjene Krivičnog zakonika, kako bi se svaki napad na policijskog službenika van dužnosti, tretirao kao napad na službeno lice.

Konjević je to saopštio komentarišući napad na pomoćnik načelnika Centra bezbjednosti Podgorice Ivana Raičevića. On je napadnut u petak veče dok je pokušavao da pomogne kolegi na kojeg je najprije verbalno, a potom i fizički nasrtao Podgoričanin R. B. (21).

Ministar policije potvrdio je da je komandir podgoričke policije “imao određeni incident van službene dužnosti”.

"Zatekao se na mjestu gdje se desilo određeno narušavanje javnog reda i mira. Napad nije bio upućen direktno njemu... Ipak, kroz izmjene i dopune Zakona o unutrašnjim poslovima, koje će se u narednih 10-ak dana naći na Vladi, predvidjeli smo niz novih ovlašćenja u smislu dodatne zaštite policijskih službenika. Ministarstvu pravde inicirali smo određene izmjene Krivičnog zakonika - koje bi svaki napad na policijskog službenika van njegove dužnosti, tretirali kao napad na službeno lice. Ministarstvo unutrašnjih poslova će se na svaki način potruditi da zaštiti službenike jer oni obavljaju jedan težak i izuzetno odgovoran posao”, kazao je Konjević.

Težak incident dogodio se u petak veče ispred lokala "Carpe diem" u centru grada, kada je Raičević napadnut nakon što je krenuo da pomogne kolegama, koji su se našli na meti R.B.

"Komandir se obratio R.B. legitimisao kao policijski službenik i izdao mu naređenje da prestane sa daljim napadom, na što je R.B. odreagovao riječima upućenim komandiru povišenim tonom, pokušavajući da ga udari u čemu nije uspio. Nakon toga je R.B. uz upotrebu fizičke snage i sredstava za vezivanje, savladan, kojom prilikom je pružao aktivni otpor i pokušavao da se fizički obračuna sa službencima policije, kojima je pritom prijetio i vrijeđao ih", saopštila je policija.

Raičević je i u decembru 2004. godine bio meta napada - maskirani napadač pucao je na njega na Žabljaku Crnojevića. Napadač Dragan Gazivoda je tada pucao na Raičevića, ali je pištolj zakočio, nakon čega je policajac uspio da otme oružje...

Bonus video: