Klikovcu, Stanišiću i Bulatoviću ukupno tri i po godine zatvora zbog "reketa" u Gardenu

431 pregleda 18 komentar(a)
Osnovni sud Podgorica, Foto: Boris Pejović
Osnovni sud Podgorica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 17.11.2014. 14:29h

Saša Klikovac, Vidoje Stanišić i Željko Bulatović osuđeni su na ukupno tri i po godine zatvora zbog pokušaja reketa vlasnika "Gardena" Mirka Simonovića. To je prvostepena odluka sutkinje podgoričkog Osnovnog suda Nade Rabrenović, koja je Klikovcu i Stanišiću izrekla kazne zatvora u trajanju od po godinu dana, a Bulatoviću godinu i šest mjeseci.

Rabrenović je prilikom izricanja presude istakla da je sud iskaz Simonovića, koji je dat kod tužioca, prihvatio kao istinit, te ocijenila da je nelogična odbrana optuženih,ali i iskaz vlasnika lokala i svjedoka na suđenju.

"Iako je Simonović na suđenju promijenio iskaz, sud ga nije prihvatio. Simonović je bio decidan da se Bulatović nije mogao otrovati u restoranu, a kod tužioca je detaljno opisao šta se dešavalo", rekla je, između ostalog, sutkinja.

Ona je dodala da i snimak koji je odgledan u sudnici, potvrđuje iskaz Simonovića, jer, ikao ga ne prati ton, na njemu se vide postupci kako ih je Simonović opisao kod tužioca.

"Stanišić i Klikovac su u svojoj odbrani rekli da su iz restorana otišli kući, a na snimku se vidi da je i Stanišić u dvorišnom dijelu razgovarao sa oštećenim", navela je sutkinja. Rabrenović ej navela i da su iskazi svjedoka nelogični, jer je čudno da niko od konobara i šankera ništa nije vidio tom prilikom, sem jedan od njih koji je rekao da je vidio da ga Bulatović vuče za nos.

Sutkinja im je izrekla minimalne kazne zatvora predviđenje za to krivično djelo, sem Bulatoviću, kojem je, kako je objasnila,dala pola godine više, jer je imao fizički kontakt sa Simonovićem.

"Radi se o pokušaju, a Simonović se nije pridružio krivičnom gonjenju", pojasnila je sutkinja visinu dosuđenih kazni.

Trojki osuđenoj za iznudu u pokušaju, za koje je predviđena kazna zatvora od jedne do osam godina, produžen je pritvor.

Vlasnik "Gardena" je na suđenju naprasno promijenio iskaz dat kod tužioca, gdje je tvrdio da su osuđeni tražili novac, kako ga dalje ne bi maltretirali.

Simonović je na suđenju tvrdio da mu optuženi nijesu tražili novac, već da se Bulatović prvog avgusta žalio da je više puta imao stomačne probleme od hrane koju je pojeo u tom lokalu. On je rekao da je kod tužioca izmislio priču o reketu, da mu ljudi iz kriminalnog miljea ne bi više dolazili u restoran.

Trojka je poznata policiji - u Višem sudu protiv Stanišića i Klikovca vodi se proces zbog milionske računarske prevare, a Bulatović je prošlog ljeta izašao iz zatvora u Spužu, gdje je izdržavao višegodišnju kaznu zbog ubistva Samira Usenagića.

Bonus video: