Ponovo će se suditi Vrbici i Markoviću

Krivično vijeće sudije Biljane Uskoković u Višem sudu u Podgorici, oslobodilo od optužbe predsjednika Osnovnog suda na Cetinju i bivšeg sudiju tog suda
61 pregleda 1 komentar(a)
Viši sud Podgorica, Foto: Arhiva Vijesti
Viši sud Podgorica, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 17.11.2014. 12:12h

Apelacioni sud Crne Gore ukinuo je presudu Višeg suda u Podgorici kojom su oslobođeni od optužbe predsjednik Osnovnog suda na Cetinju i bivši sudija tog suda Goran M. Vrbica i Nebojša T. Marković, optuženi za zloupotrebu službenog položaja.

"Rješenjem Apelacionog suda Crne Gore, uvažena je žalba Vrhovnog državnog tužilaštva-Odeljenje za suzbijanje organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina u Bijelom Polju, te ukinuta presuda Višeg suda u Podgorici kojom su optuženi Vrbica Goran i Marković Nebojša na osnovu Zakonika o krivičnom postupku, oslobodjeni od optužbe, da su kao saizvršioci izvršili krivično djelo zloupotreba službenog položaja i predmet vraćen tom sudu na ponovno suđenje", navodi se u saopštenju Milene Đaletić samostalne savjetnice za odnose sa javnošću u Apelacionom sudu.

Krivično vijeće sudije Biljane Uskoković u Višem sudu u Podgorici, oslobodilo od optužbe predsjednika Osnovnog suda na Cetinju i bivšeg sudiju tog suda Gorana M. Vrbicu i Nebojšu T. Markovića, optuženim za zloupotrebu službenog položaja.

Sudija je u obrazloženju oslobađajuće presude 25. aprila 2014. kazala da nema dokaza da su Vrbica i Marković, kao službena lica od 26. marta do 2. aprila 2007. godine, pribavili korist pravnom licu “Framec” SPA Italija u iznosu od 800 hiljada eura, a pri tom oštetili budžet Crne Gore u iznosu od 803.200 eura.

Bonus video: