OD PONEDJELJKA U VIJESTIMA

Kako je balkanski kartel osvojio Evropu: Crnogorci glavni na tržištu Milana

Dojčinović u svom bestseleru, pored ostalog, piše o poslovima Šarića u Crnoj Gori, "raju za kriminalce", o vezama sa vlašću i Prvom bankom
128 pregleda 4 komentar(a)
Darko Šarić
Darko Šarić
Ažurirano: 28.03.2019. 14:50h

"Luiđi Rinela, inspektor koji je predvodio kriminalističku policiju Milana, krajem 2007. godine primetio je da se u ovom italijanskom gradu događa nešto misteriozno i novo.

Zapazio je da se jedan detalj ponavlja u većini hapšenja i zaplena kokaina, koje je njegov tim izveo te godine. Poput filmskog detektiva koji nekoliko ubistava uspeva da poveže kada otkrije rukopis serijskog ubice  Luiđi je otkrio rukopis koji spaja uhapšene italijanske, bugarske, albanske i druge kriminalce.

Shvatio je da je na tragu velike priče", početak je ekskluzivnog feljtona "Kako je Balkanski kartel osvojio Evropu" koji u Vijestima, svakog dana, možete čitati od ponedjeljka, 17. novembra.

U pitanju su najinteresantniji djelovi bestselera "Šarić - kako je balkanski kokainski kartel osvojio Evropu", srpskog novinara Stevana Dojčinovića. 

Dojčinović u svom bestseleru otkriva: 

  • Kako je inspektor u Milanu otkrio da se kokain pakuje u šarenim dječijim balonima?
  • Koji je Crnogorac uveo balkanski kartel u posao, preporučio ih italijanskoj mafiji i obezbijedio im prolaz na evropsko tržište?
  • Poslovi Šarića u Crnoj Gori, "raju za kriminalce", o vezama sa vlašću i Prvom bankom
  • Ko je bio veza između šarića i vrha vlasti u Crnoj Gori
  • Koja je uloga pokojnog Dragana Dudića, i šta je pričao na tajnom sastanku sa srpskim policajcima neposredno prije nego što je ubijen
  • Kako su istražitelji otkrili šifre koje su krijumčari drgore koristili u svojoj komunikaciji
  • Tajna kućerka u američkoj državi Delaver sa sto hiljada registrovanih firmi, među kojima su i Šarićeve, koje su služile za pranje novca od kokaina u Srbiji i Crnoj Gori