Advokatica ubacila mobilni u džep robijaša?

“Radulovića je tog jutra sprovodnička služba odvela na suđenje. Dok su u hodniku čekali da ih prozovu, službenik je vidio da je advokatica Mićanović stavila nešto u džep pritvoreniku"
415 pregleda 16 komentar(a)
Snežana Mićanović, Foto: Vesko Belojević
Snežana Mićanović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 16.11.2014. 10:45h

Advokatica Snežana Mićanović pokušala je prije desetak dana da “doturi” telefon svom klijentu, pritvoreniku Igoru-Bucku Raduloviću. To je “Vijestima” nezvanično rečeno iz uprave spuškog zatvora, koja je slučaj prijavila policiji i Advokatskoj komori.

Predsjednik Advokatske komore Zdravko Begović potvrdio je “Vijestima” da su od Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS) dobili prijavu protiv advokatce.

On je kazao i da je disciplinski tužilac Komore, hitno formirao predmet i tražio izjašnjenje od prijavljene koleginice.

Sagovornik “Vijesti” iz uprave ZIKS-a pojasnio je da se sve odigralo 5. novembra u hodniku Osnovnog suda u Podgorici.

“Radulovića je tog jutra sprovodnička služba odvela na suđenje. Dok su u hodniku čekali da ih prozovu, službenik je vidio da je advokatica Mićanović stavila nešto u džep pritvoreniku. Nije mogao odmah da reaguje i pretrese ga, jer bi se stvorila neprijatnost u sudu”, kazao je on.

Dodao je da je zatvorski policajac tada pozvao kolegu i rekao mu što je vidio, te da su, nakon što je završeno suđenje, pritvoreniku stavili lisice na ruke i odveli ga u ZIKS.

“Pretresli su ga odmah po dolasku u Zavod i kod njega pronašli mobilni telefon. Radulović je izjavio da ga je našao ispod stolice”, kazao je sagovornik “Vijesti”. On pojašnjava da su nakon toga u telefonu, iz kojeg je izvađena sim kartica, ali ostavljena memorijska, pronašli nekoliko desetina fotografija advokatice Mićanović.

“To je dokaz da je telefon ona koristila i o tome smo odmah obavijestili Upravu policije i Advokatsku komoru. Osim toga, službenik koji je u hodniku vidio kako advokatica Raduloviću ubacuje nešto u džep sve je to napisao u svojoj izjavi”, ističe sagovornik “Vijesti”.

On je kazao da je Radulović u spuškom zatvoru zbog krivičnih djela u vezi sa drogom.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” Mićanovićeva je, nakon što je saznala da je Raduloviću oduzet telefon, Advokatskoj komori ispričala potpuno drugu verziju.

Predsjednik Komore kazao je juče “Vijestima” da ne zna kako se Mićanovićeva izjasnila povodom prijave, ali da zna da je tvrdila da nema veze sa dodavanjem telefona Raduloviću.

Mićanović juče nije odgovarala na poziv novinara “Vijesti”, niti na sms poruku kojom joj je objašnjeno zbog čega je zovemo.

Tužilac Komore hitno formirao predmet, odluka za par dana

Da li će advokatica Snežana Mićanović odgovarati zbog povrede Kodeksa, ili neće, znaće se za par dana, rečeno je iz Advokatske komore.

“Disciplinski tužilac je dostavio advokatici prijavu na izjašnjenje. Ona je u rekordnom roku, vrlo iscrpno dostavila izjašenjenje. Vidjećemo za nekoliko dana kakvu će tužilac donijeti odluku, da li će podnijeti optužnicu ili ne”, kazao je predsjednik Komore Begović.

On je pojasnio da bi, ukoliko protiv advokatice bude podignuta optužnica, disciplinski sud zakazao suđenje i da ona može biti kažnjena ukorom, opomenom, privremenim ili trajnim brisanjem iz registra advokata...

“To su sve mogućnosti koje sud ima. U svakom slučaju, sud mora zakazati glavni pretres na kojem će i tužilac i prijavljena advokatica iznijeti argumente i onda ćemo vidjeti da li ima elemenata disciplinskog prekršaja povrede Kodeksa”, kazao je on.

Bonus video: