Rožaje: Bačena bomba na prodavnicu Muratovića

"Očekujem da će udariti i na kuću. Plašim se za petoro male unučadi i porodicu“, rekao je Muratović.
192 pregleda 29 komentar(a)
prodavnica, Muratović, Rožaje, Foto: Aida Skorupan
prodavnica, Muratović, Rožaje, Foto: Aida Skorupan
Ažurirano: 16.11.2014. 07:32h

Nepoznata osoba bacila je juče oko četri sata ujutru eksplozivnu napravu na market “Jabuka komerc“ u centru Rožaja.

U napadu nije bilo povrijeđenih, ali je pričinjena velika materijalna šteta.

Jučerašnji nije i prvi napad na to preduzeće, koje je u vlasništvu Izeta - Miška Muratovića. Policija još nije rasvijetlila ko je prije mjesec zapalio njegov drugi objekat, u blizini centralne džamije.

“Napadi na nas ne prestaju. Svi znaju ko nam ovo radi, ali niko ne reaguje”, rekao je Muratović “Vijestima“.

On je kazao da sumnja da su eksplozivnu napravu bacile iste osobe, koje su 27. jula u tom marketu izazvale tuču sa njegovim sinovima. Desetak sati nakon tog fizičkog obračuna Izetov sin Adis

Muratović, sa kojim su bila petorica braće, je u blizini benzinske pumpe iz automatske puške ispalio 17 hitaca od kojih je jedan ranio Rožajca Anesa Kalača.

Kalač je 30. jula preminuo od zadobijenih povreda. Četvoricu Muratovića sredinom avgusta Izet je predao bjelopoljskom Višem sudu. Peti je uhapšen u Njemačkoj, a potom izručen crnogorskim pravosudnim organima.

Muratović je juče kazao da su njegovi sinovi i sinovci “nevini u zatvoru”, a da “huligani i dalje mirno šetaju i napadaju našu imovinu”.

"Prijetili su da će nam sve dići u vazduh i da će nas pobiti. Očigledno polako ostvaruju što su naumili. Nakon napada na radnje očekujem da će udariti i na kuću. Plašim se za petoro male unučadi i porodicu“, rekao je Muratović.

Na video nadzoru objekta se, kazao je on, vidi sivi džip iz kojeg neko baca eksplozivnu napravu. Taj i snimak ranijeg napada, on je predao policiji.

“Rezultata i dalje nema. Obraćao sam se direktoru i ministru policije, vrhovnom državnom tužiocu. Niko ne reaguje”, rekao je Muratović.

Bonus video: