Najgori opisi seksa u literaturi: Murakami u igri

“Djevojke su se gipko omotale oko Tsukurua. Kuroine grudi bile su pune i meke. Shiroine su bile male, ali bradavice su im bile čvrste poput malih okruglih oblutaka..."
141 pregleda 2 komentar(a)
seks, veza, Foto: Shutterstock
seks, veza, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 14.11.2014. 20:18h

Deset odlomaka “živopisne” proze na popisu je finalista nagrade za najgori opis seksa u literaturi. Od Bad Sex Awardsa strepe brojni autori, a ove godine među kandidatima za “prestižnu” titulu našao se i slavni Haruki Murakami.

Dvadeset drugi po redu Bad Sex Award, nagrada za najgori opis seksa u beletristici održaće se u srijedu, trećeg decembra 2014. godine. Ukazivanje na loše, apsurdne ili jednostavno smiješne odlomke opisa seksa u savremenim romanima, sudeći po organizatorima dodjele, “ima cilj obeshrabrivanja autora na upuštanje u takve književne poduhvate”. Nagrada ne pokriva pornografsku i erotsku literaturu.

Među ovogodišnjim finalistima našli su se: “The Snow Queen” Majkla Kaningema (bivši dobitnik nagrade Pulicer), “The Narrow Road to the Deep North” Ričarda Flanagana (dobitnik ovogodišnje nagrade Man Buker), “The Hormone Factory” Saskije Goldšmit, “Shikisai o motanai Tazaki Tsukuru to, Kare no Junrei no Toshi” Harukija Murakamija (favorit ovogodišnje dodjele Nobelove nagrade za književnost), “The Age of Magic” Bena Okrija (bivši dobitnik nagrade Man Buker), “'The Affairs of Others Amy” Grejs Lojd, “Desert God” Vilbura Smita, “Things to Make and Break” Maj-Lan Tan, “The Lemon Grove” Helen Volš i “The Legacy of Elizabeth Pringle” Kristi Vork.

“Djevojke su se gipko omotale oko Tsukurua. Kuroine grudi bile su pune i meke. Shiroine su bile male, ali bradavice su im bile čvrste poput malih okruglih oblutaka. Pubične su im dlačice bile vlažne poput prašume. Dah im se miješao s njegovim, postajući jedan dah, poput struja izdaleka koje potajno prekrivaju dno mora. Ova ustrajna milovanja nastavila su se dok Tsukuru nije prodro u vaginu jedne od djevojaka. Bila je to Shiroina vagina. Zajahala ga je, uhvatila njegov čvrst, uspravan penis, i spretno ga uvela u sebe. Njegov je penis našao svoj put bez ikakvog otpora, kao da je usisan u vakuum.

Zastala je na trenutak a onda počela polako uvrtati svoj torzo, kao da u zraku iscrtava složen dijagram, cijelo vrijeme stišćući svoje usmine. Njena duga, ravna kosa vijorila je iznad njega, oštro, poput biča”, piše u svom romanu “Shikisai o motanai Tazaki Tsukuru to, Kare no Junrei no Toshi”, Haruki Murakami, koji ga je doveo na popis finalista nagrade za najgori opis seksa u literaturi. Prošle godine za najgori opis seksa nagrađen je indijski pisac Manil Suri za roman “The City of Devi”.

Bonus video: