Kličko: Pokazaću Pulevu ko je car u gori

Najbolji teškaš današnjice, Ukrajinac Vladimir Kličko spreman je da večeras od 22,50 sati (direktno na b92) u „O2 areni” u Hamburgu pokaže Bugarinu Kubratu Pulevu ko vlada svjetskim boksom.
2 komentar(a)
Kličko-Pulev, Foto: Facebook
Kličko-Pulev, Foto: Facebook
Ažurirano: 15.11.2014. 07:14h

Najbolji teškaš današnjice, Ukrajinac Vladimir Kličko spreman je da večeras od 22,50 sati (direktno na b92) u „O2 areni” u Hamburgu pokaže Bugarinu Kubratu Pulevu ko vlada svjetskim boksom. Kličko je na jučerašnjem mjerenju imao 111,5 kilograma, dok je Pulev bio tačno pola kilograma teži.

"Znate, ima jedna dječja igra koja se zove „Planinski car”. Suština je da ko misli da postane car, mora staroga maknuti sa trona. Ostati na vrhu je jako teško, ali sam svjestan opasnosti i zato treniram i svaki dan se trudim da naučim nešto novo i budem još bolji. Uz to, ja imam najbolju ekipu, koja mi pomaže da ostanem car. A motivacije mi ne nedostaje, jer volim boks i to što radim. Ako tome dodam da me zdravlje dobro služi, onda su zadovoljena dva najvažnija faktora da ostanem „Planinski car”, još dugo, dugo, zaprijetio je konkurenciji 38-godišnji šampion IBF, WBA, WBO i IBO verzija.

Večeras će, iznenađujuće, u opasnosti od Puleva biti samo najstariji pojas u vlasništvu šampiona, IBF, jer je štab Bugarina odbio da uplati i za napad na ostale titule, pa bi Ukrajinac svakako ostao šampion u ostale tri federacije. A IBF pojas je kod Klička još od početka 2006. godine i u istoriji te federacije najduže je u posjedu Ukrajinca. Protiv Puleva, IBF pojas Kličko će braniti 17. put. A podatak da su bez zvaničnog saopštenja odbili da uplate kotizacije za ostale titule, nije jedini od tabora bugarskog teškaša. Oni su odbili i da prisustvuju zvaničnoj konferenciji za novinare, nezadovoljni što im je organizator predvidio „samo” tri mjesta.

"Spreman sam za Puleva, a potom i za sjajne teškaše koji vrebaju iza gore, Deonta Vajdera koji će se sa Bermejnom Stivernom boriti z titulu u WBC verziji, a sjajni su i Aleksandar Povetkin i Brajant Dženings, pa mi motivacije neće faliti da nastavim dalje", prokomentarisao je Kličko.

A meč sa pet godina mlađim rivalom, koji je nakon titula evropskog amaterskog prvaka i bronzi sa svjetskog u olimpijskom boksu, u profi ringu nanizao 20 pobjeda, Kličko će imati u istoj areni gdje je prije dvije godine i pet dana nanio prvi popraz Poljaku Marijušu Vahu. Bio je to najbolji Kličkov meč u posljednjih deset godina, a, ispostavilo se, Poljak je izdržao kanonadu razornih udarca samo zahvaljujući dopingu!

Bonus video: